Pavel Novotný
21. ledna 2014 • 19:30

Wawrinka: Berdych? Jsem unavený, ale moje hra Tomášovi nesedí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přes čtyři hodiny se Stanislas Wawrinka rval o svůj životní úspěch. A povedlo se! Ve čtvrtfinále Australian Open porazil v pětisetové bitvě čtyřnásobného šampiona turnaje Novaka Djokoviče. Tady se však krajan legendárního Federera nehodlá zastavit.  "Berdychovi moje hra nesedí," myslí už na semifinále Švýcar.



Rodák z Lousanne prohrál se světovou dvojkou čtrnáct zápasů v řadě, zvlášť ho musela bolet prohra v loňském osmifinále, kdy Djokovičovi podlehl v pátém setu 10:12. O to sladší pomstu si vychutnává nyní.

Vítězství po setech 2:6, 6:4, 6:2, 3:6 a 9:7 mu však vzalo hodně sil. "Teď půjde o to, jak se dám dohromady fyzicky, mám toho opravdu dost," říká osmý tenista žebříčku.

Na svého semifinálového soka Tomáše Berdycha si ale věří. "Vím, že moje hra mu nesedí, mám velkou šanci postoupit dál," je si jistý Wawrinka.

VIDEO: Poslední vzájemné utkání na Turnaji mistrů

A má pravdu. Berdych uspěl proti Wawrinkovi z posledních sedmi duelů jen jednou, poslední tři zápasy s osmadvacetiletým tenistou prohrál. Naposledy se český hráč radoval v daviscupovém klání prvního kola ve Švýcarsku, kdy "Iron Stana" porazil 3:1 na sety.

"Moje šance jsou určitě velmi slušné, ale vím, že to bude velmi těžký zápas. Tomáš hraje na Australian Open od prvního kola výborně, na grandslamu už si zahrál i finále," připomněl Berdychovu účast ve finále Wimbledonu v roce 2010.

"Není pro mě žádná výhoda, jestli hraju proti Berdychovi, Federerovi nebo Nadalovi. Soustředím se jen na další zápas, soupeře neřeším," uzavírá Wawrinka.

Utkání začíná v pátek od 9:30 středoevropského času, sledovat ho můžete na iSport.cz ONLINE.

Berdych - Wawrinka
5 VZÁJEMNÁ BILANCE 8
28

VĚK

28
8 VYHRANÝCH TURNAJŮ 5
7 NA ŽEBŘÍČKU 8
196cm/91kg VÝŠKA/VÁHA 183cm/81kg
16,1 mil. dolarů PRIZE MONEY 8,8 mil. dolarů

Novak Djokovič se loučí s fanoušky poté, co vypadl ve čtvrtfinále Australian Open
Novak Djokovič se loučí s fanoušky poté, co vypadl ve čtvrtfinále Australian Open


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud