Jan Jaroch
21. ledna 2014 • 14:30

Čas na titul právě nastal. Berdych má šanci, která se musí trestat

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Musím být pořád trpělivý, jednou se všechno třeba sejde, opakuje často Tomáš Berdych, letitý čekatel na grandslamový titul. Pokud se to má někdy podařit, čas je právě teď, chtělo by se dodat. Před českým borcem se znenadání otevřelo okno, které přímo vyzývá, aby jím prolezl.



Stanislas Wawrinka mu umetl cestu do finále. Porazil 25 utkání v Melbourne nedotknutelného Novaka Djokoviče a teď místo srbského dominátora míří na Berdycha. Švýcarský korunní princ je sice skvělý hráč, lepší šanci už ale český tenista v kariéře možná nedostane.

Nemusí čelit tenisu jak z playstationu, který předvádí Djokovič. Na Wawrinkovi si jistě vybere daň čtyřhodinový maraton proti Srbovi. Často platí kruté grandslamové pravidlo, že outsider po životní výhře vzápětí selže.

Berdych nebude ani tak ve čtvrtečním semifinále žádným favoritem, s Wawrinkou prohrál šest z posledních sedmi utkání. Síla okamžiku, vidina možná životní šance však zajisté sehraje roli.

Tohle se musí trestat, uvědomuje si určitě Berďa. Má na to projít do finále. V něm jde už o jediný zápas. Stát se může všechno.

O to důležitější je chopit se milionové šance. Ta přišla právě teď. A třeba...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud