Pavel Novotný
21. dubna 2013 • 20:25

Hrdinka Kvitová: Miluju hrát za svou zemi, teď Italky dorazíme!

Autor: Pavel Novotný, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla na odpis. Na Petru Kvitovou by po sobotní jasné porážce s Vinciovou a dnešním zoufalém úvodu s Erranivou nevsadil žádný fanoušek ani pověstnou zlámanou grešli. Rodačka z Fulneku však ukázala, že spojení "česká lvice" není v jejím případě náhodné. Ve třetím zápase semifinálového duelu s Itálií se o tom přesvědčila domácí jednička Sara Erraniová.



Deset! Přesně tolikrát přišla wimbledonská šampionka z roku 2011 o svá podání než dokázala urvat první game. V prvním zápase s italskou dvojkou Vinciovou se jí hru při svém servisu nepovedlo vyhrát vůbec, s Erranivou až za zoufalého stavu 0:5 v prvním setu.

Od té doby se však česká tenistka proměnila z nešťastné dívky vyrábějící jednu chybu za druhou v přesný stroj, který drtil sedmou hráčku světa s jistotou přesně seřízeného stroje. Italka sice dotáhla první set do vítězného konce, dál však už sloužila jen coby sparingpartner.

 "Ten včerejší zápas mě asi trošku položil, proto jsem začala, jak jsem začala. Za stavu 0:5 jsem to poprvé tady vyhrála servis a to mě trošku uklidnilo," popisovala své pocity třiadvacetiletá hráčka.

Od druhého setu totiž italská jednička uhrála pouhé dva gamy a jen přihlížela neskutečnému obratu Češky. "Věřím, že Peťa ukázala cestu, jak se dají otáčet celá utkání. Tím by mohla dát příklad všem zítra," zářil po utkání spokojeností nehrající kapitán Petr Pála.

 "V druhém setu jsem začala hrát líp, víc agresivněji a začalo to tam naskakovat. Pak se Sara trošku položila," dodala Kvitová, která soupeřku ve třetím setu smetla potupným kanárem.

"Snažila jsem se do toho víc dostat, přijít na to, jak to na té antuce hrát. Míče byly hrozně těžké, bylo to jiné. Ale věděla jsem, že na Saru mám hru. Jsem hrdá na to, jak jsem to zvládla, miluju hrát za Česko, v pondělí Italky dorazíme," dodala optimisticky vítězka.

O tom, zda Češky obrat proti Itálii dovedou do konce a zahrají si potřetí v řadě fedcupové finále, se rozhodne až v pondělí, kdy ke svému zápasu nastoupí Lucka Šafářová proti Robertě Vinciové. V případě vítězství brněnské rodačky se rozhodne v závěrečné čtyřhře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud