8. února 2010 • 04:00

Loni Peschkeová plakala. Teď vyřadila "své" Německo

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Německu bydlí. Má odtamtud i manžela. Teď ale právě výběr téhle země pomohla potupit. Tenisová veteránka Květa Pechkeová zásadně pomohla k postupu českého fedcupového týmu do semifinále. A jako by tomu sama nemohla uvěřit.



Bylo po loňském semifinále Fed Cupu. Těžko si představit horší prohru, než jakou tehdy utrpěly české tenistky s USA. Svého soupeře měly kousek od vyřazení, hřál je mečbol. Přesto jim finále nakonec uteklo.

České tenistky slaví, postoupily do semifinále Fed Cupu »

Peschkeová tehdy kráčela od hřiště, bylo jí hrozně. Media manažer Karel Tejkal jí utěšoval: „Neboj, za rok budete hrát o finále zase.“ Tehdy 33leté Peschkeové se do očí draly slzy: „Jenže já u toho už nebudu.“

Mýlila se. V týmu vydržela a byla mu zatraceně platná. Přestože jí ve druhém setu deblu za stavu 5:2 napadlo, aby tým neztratil zápas tak hloupě jako loni s USA.

Květa Peschkeová (vlevo) s Lucií Hradeckou se radují z postupu do semifinále Fed Cupu
Květa Peschkeová (vlevo) s Lucií Hradeckou se radují z postupu do semifinále Fed Cupu


„Blesklo mi to hlavou. Lhala bych, kdybych tvrdila, že ne,“ prozradila.

Zbytečné obavy. Právě ona svým klidem a zkušeností dotlačila debl k vítězství. Byla na kurtu vidět. Když bylo třeba, poradila své mladé parťačce Lucii Hradecké. Jindy zářila na síti. Hrála zkrátka skvěle.

Možná už o sobě pochybuje. Snad jí šéf českého tenisu Ivo Kaderka občas v žertu říká „stará dobrá Květa“. Jenže tahle rutinérka má pořád co nabídnout. Teď to ví i v Německu.

„Doufám, že mi u nás v Berlíně teď neobtáhnou auto klíči,“ vtipkovala. Alespoň manžel Torsten prý tedy hartusit rozhodně nebude. Když hraje jeho Květa, fandí vždycky jí. I proti Německu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud