7. září 2014 • 14:20

Žádný odpočinek! Berdych a spol. vyrazili na cestu za hattrickem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté dnes odcestovali z Prahy k semifinále Davisova poháru ve Francii v kompletní sestavě. K týmu se stihl připojit i Tomáš Berdych, který zvládl přesun z US Open v New Yorku.



Zkušený Radek Štěpánek měl potíže s kotníkem, ale už je fit stejně jako zbylí členové českého celku Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Obhájci trofeje se v Paříži od pátku do neděle pokusí o třetí postup do finále za sebou.
B

erdych po vyřazení ve čtvrtfinále US Open s pozdějším finalistou Chorvatem Marinem Čiličem absolvoval rychlý návrat do Čech. "Přesun byl rychlý, dost na poslední chvíli. Doletěl jsem včera brzy ráno, jen jsem si přebalil věci, přehodil, co bylo potřeba a dnes ráno už zase jel sem na letiště," řekl Berdych novinářům. "Moc jsem toho nenaspal, ale dalo se to zvládnout," dodal.

Ostatní tři členové týmu se po dřívějším vyřazení z US Open v minulých dnech připravovali v Česku. Rosol a Veselý už několik dní trénují na antuce a zvykají si na povrch, na němž se bude semifinále Davisova poháru v areálu Roland Garros hrát.

Štěpánek bude v pořádku

Štěpánek se zatím na antuku nedostal, protože si lehce poranil kotník. "Nic vážného to ale není. Při běhání po lese se mi trochu vymkla noha, musel jsem trochu zvolnit a tři dny jsem měl volnější režim. Dneska jsem dostal svolení jít na kurt," uvedl Štěpánek.

Obhájci daviscupové trofeje si po příletu do Paříže hned dnes odpoledne od čtyř hodin poprvé v dějišti zápasu zatrénují. "Každý z kluků si zahraje aspoň hodinku. Uvidíme, jak se bude cítit Tomáš. Doufám, že si aspoň na 20 nebo 30 minut taky ťukne," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Z přesunu z tvrdého povrchu na antuku nemá přehnané obavy. "Tři měsíce jsme všichni nehráli na antuce, pro všechny je to stejné. My Češi jsme na antuce vyrůstali, takže přechod až tak hrozný nebude," mínil Navrátil.

Češi usilují o třetí triumf v soutěži po sobě, vzhledem k domácímu prostředí centrálního dvorce Roland Garros i dobrým výkonům na US Open jsou ale favoritem podle bookmakerů Francouzi.

Favoritem jsou Francouzi

"Favoritem jsou určitě oni. Hrají doma, mají výborný tým. My budeme hledat jakoukoliv maličkost, drobnost, i ty zkušenosti máme. Něco podobného jsme absolvovali předloni v Argentině, tam se to povedlo. I z toho si něco můžeme vzít a udělat vše pro to, aby se to povedlo," uvedl Berdych, který se vrací do Davis Cupu po vynechaném čtvrtfinále.

"I když žebříčky nerozhodují, jejich postavení je momentálně silnější. Mírným favoritem budou oni, mohli si vybrat prostředí, ale zkušenějším týmem jsme my. To, co jsme si za tři roky prošli, je pro nás k nezaplacení. Hráli jsme v Argentině, v Srbsku. Navíc na ně bude určitě větší tlak," přemítal Navrátil.

Velkou českou zbraní je také dobrá atmosféra v týmu. Potvrdil ji Štěpánek, který si při setkání s novináři vypůjčil od televizí dva mikrofony a dělal rozhovor s kapitánem.

Navrátil zatím ještě neřešil, zda na páteční dvouhru vedle Berdycha nasadí Štěpánka nebo Rosola. "Uvidíme, jak budou vypadat tréninky, jak ten Radkův kotník. Snad je dobrý. Jediné, co vím, že bude hrát Tomáš. A čtyřhra je taky skoro jasná," dodal Navrátil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud