12. března 2020 • 18:19

Los Davis Cupu: Češi ve skupině s Francií a Velkou Británií

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté se ve finálovém turnaji Davisova poháru utkají ve skupině C s Francií a Velkou Británií. O složení skupin rozhodl čtvrteční los v Londýně. Hrát se bude v Madridu od 23. do 29. listopadu.



„Určitě je to nepříjemný los, ale mohlo to být horší i příjemnější. Je to takový střed,“ uvedl kapitán Jaroslav Navrátil v nahrávce pro média. „Nedá se nic dělat, je to dané a musíme se s tím porvat. Pojedeme do Madridu s tím, že nemáme co ztratit. Uvidíme, v jakém složení týmy v listopadu přijedou a jak to bude.“

Francie dostala do letošního finálového turnaje divokou kartu. Britové se kvalifikovali díky semifinálové účasti v minulém ročníku soutěže, který se premiérově hrál ve formě finálového turnaje. Češi postoupili po výhře v kvalifikaci nad Slováky.

Nejlepším francouzským hráčem současnosti je světová devítka Gaël Monfils, ale země galského kohouta má ve stovce celkem dvanáct hráčů. „Jsou špičkou v tenisu a mají velký výběr tenistů,“ konstatoval Navrátil.

Polášek (vpravo) je majitel 14 deblových titulů na okruhu ATP.
Polášek (vpravo) je majitel 14 deblových titulů na okruhu ATP.

Britové spoléhají na Daniela Evanse (28. ATP) a teoreticky můžou mít v sestavě trojnásobného grandslamového šampiona Andyho Murrayho . „A mají i výborného debla, takže to bude těžký,“ uvedl Navrátil.

Česká sestava bude na podzim nejspíše podobná složení ze Slovenska, kde v týmu byli Jiří Veselý , Lukáš Rosol , Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Jonáš Forejtek. „Měl jsem z toho velice dobrý pocit. Maximálně bude jedna dvě změny podle formy hráčů. Někdo může vyskočit, někdo se zranit a byl bych rád, kdyby se všichni zlepšili,“ řekl Navrátil a za možného adepta nominace označil třeba Tomáše Macháče.

Češi v případě vítězství ve skupině narazí ve čtvrtfinále na nejlepšího ze skupiny F, v které jsou Srbové potenciálně v sestavě s Novakem Djokovičem , Němci (s Alexandrem Zverevem) a Rakušané (s Dominicem Thiemem).

Obhájci titulu Španělé mají ve skupině A nebezpečné Rusko a Ekvádor. Loňští překvapiví finalisté Kanaďané budou hrát ve skupině B s Kazachstánem a Švédskem. Chorvatsko má v „déčku“ za soupeře Austrálii a Maďarsko a ve skupině E jsou Američané, Itálie a Kolumbie.

Vedle vítězů skupin postoupí do čtvrtfinále ještě dvě nejlepší družstva z druhých míst.

Los finálového turnaje Davisova poháru (Madrid):

Skupina A: Španělsko, Rusko, Ekvádor.
Skupina B: Kanada, Kazachstán, Švédsko.
Skupina C: Francie, V. Británie, ČR.
Skupina D: Chorvatsko, Austrálie, Maďarsko.
Skupina E: USA, Itálie, Kolumbie.
Skupina F: Srbsko, Německo, Rakousko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud