Jan Jaroch
Premium
30. března 2021 • 11:10

Plíšková se trápí, nikdo neví proč. Jelínek mluví o kouči i soukromí

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co je špatně s Karolínou Plíškovou? Zdá se, že vlastně nic. A o to jsou kupící se nezdary štiplavější. O to víc lezou na nervy a stresují. Znát alespoň příčinu, můžete ji řešit. Jenže česká tenistka má natrénováno. Za zavřenými dveřmi, když se nepočítá skóre, údajně hraje dobře. Chemie v týmu funguje, v soukromí prý také žádný problém, fyzické testy ukázaly dobré parametry. Tak proč, sakra, nedokáže prorazit? Proč letos vyhrála na šesti turnajích jen sedm zápasů? Přečtěte si analýzu s tenistčiným mentálním koučem Marianem Jelínkem a expertem Janem Kukalem.



Dauhá, Dubaj, Miami. Tři turnaje za sebou znechutila Karolíně Plíškové dcera z miliardářské rodiny Jessica Pegulaová. Po dvou debaklech u Perského zálivu (3:6, 1:6 a 0:6, 2:6) už KP málem svůj americký postrach vygumovala, v miamském dusnu se vrátila do zápasu a v soudném setu měla brejkbol na 5:2. Přesto zase nepochodila – 1:6, 6:4, 4:6. „Obecně si teď dost věřím a na Karolínu zvlášť,“ konstatovala očividné sedmadvacetiletá Pegulaová, jejíž otec vlastní v Buffalu klub NFL i NHL.

Američanka se poté, co se loni tenis na pět měsíců zastavil, vrátila na kurty jako jiná hráčka. Za posledních 52 týdnů má bilanci 25:9, při Australian Open zapsala premiérové čtvrtfinále grandslamu, z deváté desítky žebříčku teď poskočí do top 30.

Jaký to kontrast oproti Plíškové, jež se souží a za posledních dvanáct měsíců má skličující bilanci 13:11. Kvůli neobhájenému finále z Miami 2019 klesne v pořadí WTA z aktuální šesté příčky a hrozí jí, že vypadne z top 10. Zcela logicky. Vždyť za sezonu 2021 posbírala pouze 485 bodů, přinejmenším 28 soupeřek uspělo lépe.

Problémy v osobním životě?

Za současné situace je složité držet prst na tepu doby. Ani Marian Jelínek, mentální kouč Plíškové, si však nedokáže aktuální stav dobře vysvětlit. „Co jsem viděl naposledy trénink, byl velmi pozitivní. Vládla při něm i velice hezká atmosféra, vypadá to, že si s trenérem (Saschou Bajinem) sedli. I proto jsou z toho všichni rozčarovaní, protože v tréninku se všechno jeví opravdu velmi nadějně,“ líčí a na otázku, zda nemůže jít o problémy v soukromí tenistky

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud