iSport.cz
18. prosince 2023 • 12:50

Davis Cup: Češi vyzvou Izrael v menší hale u Třince, řeší se bezpečnost

Autor: iSport.cz, Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedávno v Málaze je jen pár míčů dělilo od semifinále, Jiří Lehečka a spol. ukázali, že český daviscupový tým má budoucnost. A může se těšit velkému zájmu fanoušků. Už začátkem února nastoupí Česko v kvalifikaci o finálový turnaj na domácí půdě, na vlastní oči však tenisty uvidí jen 1500 diváků. Tak důsledná jsou bezpečnostní opatření rizikového střetu s Izraelem, který je ve válce s palestinským hnutím Hamás. Utkání se odehraje sobotu 3. a neděli 4. února ve Sportovním Areálu Vendryně nedaleko Třince.



„Ve sportovní hale tam bude postaven jeden kurt,“ uvedl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka. Předprodej začne 15. ledna, cena jednodenní vstupenky činí 490 korun.

Ve spolupráci s Mezinárodní tenisovou federací se připravují důsledná bezpečnostní opatření. Výběr stadionu s úspornou kapacitou 1500 diváků byl dělán s vědomím, že nejdůležitější je zajistit bezpečnost zápasu.

„Budeme ji muset řešit přímo s policejním prezidentem a odpovědnými ministry. Nebudu samozřejmě říkat žádné detaily, protože některé věci musí být v režimu utajení. Je to akce tenisové reprezentace Izraele v zahraničí, a proto bude všechno ochráněno tak, abychom vyloučili jakékoliv riziko, které tato bohužel velice smutná doba a věci, které se v ní odehrávají, přináší,“ uvedl Kaderka s tím, že například přilehlý čtyřhvězdičkový hotel bude zcela vyblokovaný pro tenisovou akci a chráněný tak, že se tam nikdo jiný nedostane. Rovněž pro diváky, kteří si zakoupí vstupenku, má platit zvláštní režim.

Čeští tenisté se představí v soutěži doma po pěti letech. Naposledy hráli před vlastními fanoušky v únoru 2019 kvalifikaci proti Nizozemsku v Ostravě. S Izraelem se Češi utkají podruhé v krátké době. Vloni oba týmy bojovaly v baráži. V Tel Avivu tehdy tým kapitána Jaroslava Navrátila zvítězil 3:1 na zápasy a udržel se v elitní skupině.

„Nebylo to lehké utkání, ale bylo vidět, že naši hráči jsou lepší. Postavení žebříčku je jasně pro nás. Teď má ale utkání zvláštní příchuť toho, že budeme vítat naše neskutečné přátele. Jejich prezident Avi Peretz mi v první den války okamžitě volal. Říkal mi: Ivo, dvacet let jsem neplakal, ale teď brečím. Jsme v každodenním kontaktu. Požádal mě i o laskavost co se týče prezentace jejich sponzorů, což uděláme. Pro nás to bude na výsost přátelské přijetí velkých kamarádů, ale sportovně jsme povinní vyhrát,“ doplnil Kaderka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud