24. března 2009 • 20:35

Wilander u Švédů končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý nejlepší světový tenista Mats Wilander končí po šesti letech ve funkci nehrajícího kapitána švédského daviscupového týmu. Uvedl to dnes deník Svenska Dagbladet.



Deník Svenska Dagbladet. podle kterého může být Wilanderovým nástupcem jeden z dvou výborných tenistů nedávné minulosti - Thomas Enqvist nebo Magnus Norman.

Švédský tenisový svaz tuto informaci ještě oficiálně nepotvrdil, avšak Svenska Dagbladet již o výměně hovoří jako o hotové věci. Wilanderova výměna přichází po nedávné prohře s Izraelem na domácí půdě v Malmö v prvním kole Světové skupiny.

Kvůli této porážce bude Švédsko na podzim bojovat jen o udržení mezi elitou.Tenisový svaz největší skandinávské země chce po příštím nehrajícím kapitánovi, aby bydlel přímo ve Švédsku. Wilander, který pracoval bezplatně, za týmem pouze na zápasy dojížděl z USA, kde trvale žije.

Při nynější generační výměně, kvůli níž švédský tenis ustoupil z čelních světových pozic, má mít nový nehrající kapitán širší záběr své působnosti a více podporovat mladé domácí talenty.

Pod Wilanderovým vedením se Švédsko dostalo jednou do semifinále Davis Cupu. Celková bilance jeho působení u týmu je sedm výher a sedm porážek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud