21. května 2009 • 15:15

Štěpánek: Loňské osmifinále vylepším!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dopoledne trénink, cestou na letiště zastávka na kontrole v motolské nemocnici a poté odlet. Takový byl dnešní program tenisty Radka Štěpánka, jenž zamířil na svůj poslední antukový turnaj sezony, grandslamové Roland Garros do Paříže.



Devatenáctý hráč světa věří, že po týdenním výpadku zaviněném zraněním je schopen vylepšit loňské osmifinále.

"Odjíždím natěšený. Měl jsem pauzu, ale mám za sebou pár dnů tréninku a zase se dávám do co nejlepší formy a herní pohody," řekl dnes Štěpánek.

Loni na French Open postoupil do čtvrtého kola, což je zatím jeho tamní maximum. "Chtěl bych na to navázat, nejlépe ještě něco přidat, ale půjdu zápas po zápase a uvidíme, kam to dotáhnu," uvedl.

Návštěva u fyzioterapeuta Koláře před odletem měla být jen preventivního rázu. Krevní sraženina v pravém koleně je pryč a Štěpánek týden naplno pracuje. Dva dny měl na programu hlavně kondiční tréninky, aktuálně už hraje dvoufázově na kurtu.

"Ten týden pauzy člověk vždycky pozná. Sice to není moc, ale tělo trošku zleniví a je potřeba ho dostat zpátky do rytmu," řekl Štěpánek. "Myslím, že je dobrý. Necítí bolesti a je v pořádku, ale výpadek znát bude. Jsme rádi, že jede," dodal jeho kondiční kouč Marek Všetíček.

Herní forma je na Štěpánkovi v tréninku vidět. Důležité ale pro něj bude, aby vydržel fyzicky náročné antukové bitvy. "S přibývajícími minutami tělo odpadá a pak je důležité, jak člověk sladí psychiku s tělem. On je zkušený a měl by to hlavou podržet," věřil Všetíček. "Na tyhle situace je člověk zvyklý, už jsem jich pár zažil," řekl tenista.

V lednu a v únoru hrál Štěpánek v životní formě. Na tvrdých površích získal tituly a jednou si zahrál finále. Na antuce má za sebou čtyři turnaje a nejlépe se mu vedlo Barceloně, kde postoupil do čtvrtfinále. "Chtěl jsem na antuce uhrát lepší výsledky, ale ještě mám před sebou jeden turnaj, na kterém by to bylo nejhezčí," řekl Štěpánek.

Podle Všetíčka by Štěpánkovi pomohlo, kdyby hrál až v pondělí a měl ještě den k dobru na trénink a vyladění formy. "Když pak první kolo přežije, tak mu naroste sebevědomí a může se stát cokoli," řekl.

Na druhý grandslamový turnaj sezony letí svěřenec Petra Kordy s třídenním předstihem, aby se v klidu "rozkoukal". "Je lepší se zorientovat v tom humbuku a nachystat se," podotkl Štěpánek.

A do tašky si tentokrát zabalil trička, na kterých vítěznou fialovou barvu z úvody sezony vystřídá světle modrá. "Nic extra," komentoval své oblečení.

Roland Garros vnímá na úrovni dalších velkých turnajů Australian a US Open. Jeho nejoblíbenějším grandslamem je totiž Wimbledon. "Ale na trávě se ještě nevidím. Teďka jedu Paříž a to jediné, co mě zajímá," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud