28. května 2009 • 18:59

Šafářová: Byla jsem strašně blízko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna jediná vyhraná výměna dělila tenistku Lucii Šafářovou od životního vítězství. V duelu s Američankou Venus Williamsovou neproměnila mečbol a nakonec na French Open ztratila utkání rozdělené nocí do dvou dějství po setech 7:6, 2:6 a 5:7.



"Jsem hrozně smutná, protože jsem byla strašně blízko, a asi mě to bude ještě dlouho mrzet," řekla Šafářová. "Tenhle zápas povede asi žebříček mých nejsmutnějších zápasů," usmála se hořce.

V rozhodující třetí sadě vedla Šafářová 5:4 a při podání bývalé světové jedničky měla šanci jít do vedení 40:0, jenomže dala forhend do autu. "Byl to kousíček aut, to je i o štěstí," komentovala brněnská rodačka svůj úder.

O dva míče později si vypracovala mečbol, jenomže Američanka dobře zaservírovala. "Neměla jsem šanci, protože jsem neměla jak se dostat do tlaku. Samozřejmě, ona potom byla o to víc na koni, když se jí podařilo takhle její servis otočit. Celý zápas se začal otáčet v její prospěch," řekla Šafářová.

S Williamsovou hrála vyrovnaně na tři sety letos už na antuce v Římě, a proto měla jasno, jak s Venus hrát. "Věděla jsem, že jediná šance, jak ji porazit, je hrát naplno a začít tlačit jako první," řekla 43. hráčka světového žebříčku.

"Nemůžu říct, že jsem udělala něco vyloženě špatně, ona když servíruje a hraje svou nátlakovou hru, tak je úplně jedno, na jakém povrchu je," konstatovala česká tenistka.

Zápas začal už ve středu večer. Šafářová získala první sadu ve zkrácené hře. Pak ale rozhodčí utkání přerušili kvůli šeru."Už jsem viděla hodně špatně a je to obzvlášť nepříjemné, když se hraje v takové rychlosti. Po skončení prvního setu jsem se sama ptala rozhodčího, jestli se bude končit," řekla Šafářová.

Nakonec se sudí zeptali obou hráček, které s odložením do čtvrtečního programu souhlasily. "Větší škoda to byla pro mě, protože zápas jsem měla rozehraný. Do té šance jsem se ale dostala i dneska," připomněla.

Šafářová promarnila mečbol a prohrála >>>

Druhý set ale prohrála relativně snadno a rychle poměrem 2:6. "Nemyslím si, že jsem byla nervózní. Ten set mi utekl, protože jsem nebyla v úplné herní pohodě, ale v tom třetím jsem se už do ní dostala," uvedla tenistka hrající levou rukou.

Velkou pomocí Venus Williamsové, která Roland Garros nikdy nevyhrála, byl tvrdý servis. Ten létal rychlostí přes 200 km/h. "Hlavně ve třetím setu podávala výborně. Tam se na její gamy moc nehrálo, ale pořád jsem s ní držela krok a šance tam byla," řekla Šafářová.

I přes smutek po prohře se Šafářová snažila myslet pozitivně. Vždyť málem porazila třetí hráčku světa. "Je skvělé, jak jsme s ní dokázala hrát, takže vím, že jsem schopná hrát na vysoké úrovni. Doufám, že to budu moci prodat v jiných turnajích," dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud