8. září 2021 • 06:32

Krejčíková na US Open končí ve čtvrtfinále, nestačila na Sabalenkovou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Krejčíková skončila při debutu v hlavní soutěži dvouhry na US Open ve čtvrtfinále. Osmá nasazená závěrečného grandslamu sezony prohrála se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska po setech 1:6 a 4:6. Skvělý turnaj prožívají Kanaďané, senzační semifinále si mezi ženami zahraje Leylah Fernandezová, mezi muži pak Auger-Aliassime, který se utká s Daniilem Medveděvem.



Vítězka Roland Garros Krejčíková neztratila v předchozích čtyřech zápasech ani set. Díky účasti mezi osmičkou v New Yorku by se v žebříčku mohla posunout na sedmé místo.

Od začátku byla Krejčíková, která dohrála osmifinále vyčerpáním v mrákotách, pod tlakem Sabalenkové. V prvním setu si ani jednou neudržela servis, což se jí povedlo až v desáté hře utkání a za stavu 0:2 ve druhé sadě. Soupeřce v duelu bez dramatičtějších výměn už podání vzít nedokázala a po čisté hře Bělorusky zápas za hodinu a pětadvacet minut prohrála.

Ve středu bude hrát o postup do semifinále Karolína Plíšková. Turnajová čtyřka se střetne se sedmnáctou nasazenou Marií Sakkariovou z Řecka.

Kanadští semifinalisté Fernandezová a Auger-Aliassime

Kanadská tenistka Leylah Fernandezová je senzační semifinalistkou US Open. Ve čtvrtfinále 73. hráčka světa porazila 6:3, 3:6, 7:6 světovou pětku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. 

Fernandezová v minulých dvou kolech vyřadila šampionky US Open Naomi Ósakaovou a Angelique Kerberovou a nezastavila ji ani Svitolinová. Den po 19. narozeninách rodačka z Montrealu pátou nasazenou Ukrajinku zdolala po dvouapůlhodinové bitvě, závěrečný tie-break po dlouhém returnu soupeřky vyhrála 7:5.

Potřetí za sebou je ve Flushing Meadows v semifinále ruský tenista Daniil Medveděv. Druhý hráč světového žebříčku ve čtvrtfinále ukončil výhrou 6:3, 6:0, 4:6, 7:5 překvapivé tažení newyorským turnajem Nizozemce Botice Van de Zandschulpa.

Tenista z druhé stovky pořadí ATP Tour a úspěšný kvalifikant Van de Zandschulp dokázal jako první letos v New Yorku vzít Medveděvovi set. Finalista turnaje z roku 2019 ovládl první dvě sady jednoznačně, pak ale Van de Zandschulp přestal chybovat a snížil. V koncovce čtvrté sady se pětadvacetiletý Rus dostal k mečbolům při soupeřově podání a ten druhý po Nizozemcově úderu do sítě využil.

Soupeřem Medveděva v semifinále bude kanadský tenista Félix Auger-Aliassime. Ten ve čtvrtfinále vedl 6:3 a 3:1, když jeho soupeř Španěl Carlos Alcaraz utkání kvůli zdravotním problémům ukončil.

„Nečekal jsem to, netuším, co se stalo,“ řekl k soupeřovu odstoupení Auger-Aliassime. „Myslím, že jsme hráli dobrý zápas, ale ten konec byl zvláštní. Ale co, postoupil jsem,“ řekl Auger-Aliassime.

Osmnáctiletý Alcaraz důvod skreče neupřesnil. „Je těžké ukončit vydařený turnaje takhle. ale neměl jsem na výběr. Na prvním místě se musím starat o tělo a necítil jsem se dobře natolik, abych mohl pokračovat,“ prohlásil.

Auger-Aliassime je prvním kanadským semifinalistou dvouhry mužů na US Open, mezi poslední čtveřici hráčů ve Flushing Meadows navíc postoupil jako nejmladší hráč od Juana Martína del Potra v roce 2009. Argentinec tehdy nakonec získal titul.

Kanada díky Augeru-Aliassimovi bude mít v semifinále dvojnásobné zastoupení, protože mezi ženami bude nečekaně bojovat o finále Leylah Fernandezová. „Pro Kanadu a Quebec je to skvělé,“ prohlásil Auger-Aliassime.

„Kluk a holka z Montrealu, oba ve stejný čas v semifinále US Open. Nikdy by mě nenapadlo, že se něco takového může stát,“ přidal patnáctý hráč světa, kterého trénuje Toni Nadal, strýc a bývalý kouč Rafaela Nadala.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Brooksby (USA) 1:6, 6:3, 6:2, 6:2, Berrettini (6-It.) - Otte (Něm.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2.

Čtvrtfinále:
Auger-Aliassime (12-Kan.) - Alcaraz (Šp.) 6:3, 3:1 skreč., Medveděv (2-Rus.) - Van de Zandschulp (Niz.) 6:3, 6:0, 4:6, 7:5.

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Karolína Plíšková (4-ČR) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 7:5, 6:4, Sakkariová (17-Řec.) - Andreescuová (6-Kan.) 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:3.

Čtvrtfinále:
Sabalenková (2-Běl.) - Krejčíková (8-ČR) 6:1, 6:4, Fernandezová (Kan.) - Svitolinová (5-Ukr.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - 3. kolo:
Hradecká, Bouzková (15-ČR) - Anastasia Rodionovová, Arina Rodionovová (Austr.) 6:2, 7:5.

Junioři:
Dvouhra - 2. kolo:
Menšík (ČR) - Kuzuhara (4-USA) 6:3, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Dahlberg, Maxted (Švéd./Brit.) - Donald, Šang Ťün-čcheng (ČR/Čína) 4:6, 6:0, 10:8, Gaubas, Merida (Lit./Šp.) - Borg, Jurajda (Švéd./ČR) 3:6, 6:3, 13:11.

Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
L. Fruhvirtová (5-ČR) - Ngounoueová (USA) 6:0, 6:2.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud