Jan Jaroch
27. srpna 2008 • 11:00

První tenistka pózovala nahá

Autor: Jan Jaroch
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Kdo by se nesvlékl za šest milionů korun. Ashley Harlerodová určitě není jediná na světě, kdo odpověděl kladně. Přesto je první. První profesionální tenistka, jež nafotila odvážné snímky pro Playboy.



Sport aristokratů už definitivně převálcovala pornokultura, hrozí se tradicionalisté.

Úbory tenistek zakrývají rok od roku méně kůže, Ženská tenisová asociace (WTA) staví své PR kampaně na kráse hráček. A lechtivých fotek Anny Kurnikovové je plný internet. Ještě nikdy se ale nepropojil bílý sport a sex tak výrazně jako v případě srpnového vydání Playboye a dívky z obálky Ashley Harkleroadové.

Harkleroadové to na titulce slušelo
Harkleroadové to na titulce slušelo

I samotnou WTA její počin zaskočil. „Hráčky dělají svá individuální rozhodnutí podle toho, jak se chtějí samy prezentovat. Samy si vybírají, ve kterých médiích vystoupí,“ odpověděla WTA kritikům, jež žádali sankce vůči Američance za znevážení ženského tenisu.

Případ Harkleroadová je ovšem složitější. Třiadvacetiletá dívka pochází ze silně věřícího jihu Spojených států, na začátku tisíciletí byla velkou nadějí amerického tenisu, pro pohlednou tvářičku dostala tehdy nálepku nové Kurnikovové.

A přijala ji za svou. Roku 2001 se objevila na US Open jako 16letá v dvoudílném sexy úboru, že si fotografové mohli umačkat spouště. Bývalá přítelkyně Andy Roddicka byla v kurzu.

„Byla jsem ale také posedlá strachem, že ztloustnu. Dny před turnajem jsem pila jen vodu, trávila jsem hodiny v sauně, abych dobře vypadala,“ svěřila se Harleroadová, jež se nakonec stala závislou na prášcích pro urychlení metabolismu a skončila na terapii.

To už však nebyla známá jako tenisový talent, nýbrž coby rebelka. Rok a půl byla vdaná za tenisového profesionála Alexe Bogomolova, v 19 skončila na půl roku dočasně s tenisem. „Přestal pro mě být potěšením.“

Dnes jí patří 91. místo na žebříčku a tvoří jen kompars. K pózování pro Playboy ji prý přiměl její přítel a trenér Chuck Adams, sám bývalý tenista. „Dodá mi to sebevědomí, které v tenise potřebujete,“ věří dívka, jež ani nemusí zastírat, že ještě důležitějším motivem byly peníze.

Za kolekci snímků inkasovala 400 tisíc dolarů (asi 6,6 milionu korun). To je téměř polovina, co si za osm let profesionální dráhy vydělala tenisem.

Když člověk dostane šestimístný šek za pár hodin legální práce, je to přeci chytré obchodní rozhodnutí, hájí ji liberálové. Ani samotné focení nahoře bez nepředstavovalo prý pro Harkleroadovou velkou překážku.

„Nebyl to takový problém. Prostě jsem se před kamerou snažila cítit sexy,“ tvrdí dívka, jež nikdy nevyhrála turnaj na okruhu WTA a z letošního US Open se odhlásila kvůli zranění zad.

Titul první nahé tenistky historie už jí ale nikdo nevezme.

Jak to vidí Iveta Benešová:
„Harkleroadová v časopise Playboy způsobila docela rozruch v ženské šatně, hned jsme si ty fotky s holkama prohlížely na internetu. A musím říct, že je to docela síla, je tam vidět úplně všechno.

Na druhou stranu je docela pochopitelné, že to vzala, když dostala zaplaceno 400 tisíc dolarů. Ovšem já bych se ani za takové peníze nesvlékla. Kdyby to bylo něco decentnějšího, tak ano, ale tohle bylo na můj vkus už moc. Určitě je dobré, když jsou tenistky vidět, ale nemusí toho být zase tak moc.“

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud