Jonáš Bartoš
21. dubna 2009 • 11:49

Vyrůstá v Německu nová Grafová?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Její jméno zná málokdo. Je však velmi pravděpodobné, že o této tenistce ještě hodně uslyšíme. Teprve devatenáctiletá hráčka z Německa Sabine Lisická vítězstvím na turnaji v Charlestonu vlétla jako kometa mezi světové tenistky.



Momentálně třiačtyřicátá hráčka světa prožívá zlaté časy své dosavadní kariéry. V Charlestonu vybojovala svůj první velký titul na profesionálním okruhu.

„Vau, to je neuvěřitelné, můj první titul mezi dospělými,“ radovala se Lisická po vítězném finále, ve kterém porazila Carolinu Wozniackou. Německá krasavice si titulem vydělala 190 000 dolarů, přičemž do turnaje v Charlestonu na prize money získala ‘pouze’ 326 000 dolarů.

Devatenáctiletá hráčka si na cestě k turnajovému triumfu připsala skalp několika silných soupeřek. V osmifinále porazila druhou nasazenou Venus Williamsovou, v semifinále si poradila s třináctou hráčkou světa Francouzkou Bartoliovou.

VIDEO - Sabine Lisicki ve finále v Charlestonu proti Carolině Wozniacké


Nejvíce si váží výhry proti Američance Williamsové. „Stále tomu nemůžu uvěřit. Je to jedno z mých největších vítězství. Přirovnala bych to ke svému prvnímu zápasu ve Fed Cupu, když jsem porazila Lindsey Davenportovou. Ale pokořit Venus je něco úžasného,“ neskrývala nadšení.

Tvrdé a přesné podání, perfektní voleje. Především tyto údery zdobily hru Lisické na turnaji v USA. V šesti utkáních nastřílela 36 es, ve finále proti Wozniacké si připsala 25 vítězných míčů u sítě. Na antuce opravdu úctyhodný výkon!

Sabine Lisicki při autogramiádě
Sabine Lisicki při autogramiádě


„Antuka byla mým nejméně oblíbeným povrchem. Za poslední dva týdny jsem však změnila názor. Nyní vím, že můžu hrát na čemkoliv,“ říká nadějná tenistka.

V Německu vidí v Lisické velkou tenisovou budoucnost. Vždyť před ní vyhrála titul na ženském okruhu z německých hráček naposledy Anna-Lena Grönefeld v Acapulcu před třemi lety!

Uvidíme, jestli sympatická tenistka bude v dobrých výkonech pokračovat. Talent, formu i předpoklady pro to jistě má..

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud