21. května 2009 • 16:33

Hradecká je podruhé v kariéře v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Česká tenistka Lucie Hradecká se ve Štrasburku probojovala podruhé v kariéře do semifinále turnaje WTA ve dvouhře. Držitelka pěti deblových titulů porazila Němku Kristinu Barroisovou 6:3, 7:6 a postupem oslavila dnešní 24. narozeniny.



Další soupeřkou 84. hráčky světového žebříčku bude devatenáctiletá Japonka Ajumi Moritaová, která je v pořadí WTA o jedenáct míst výše.

V případě dalšího postupu může Hradecká zopakovat svůj dosud největší úspěch ve dvouhře, kterým je loňská účast ve finále turnaje v Bad Gasteinu.

S Barroisovou se utkala počtvrté v kariéře a vyrovnala bilanci jejich vzájemných zápasů na 2:2.

Na turnaji ve Varšavě marně bojovala o postup do semifinále Klára Zakopalová. Se slovenskou favoritkou Danielou Hantuchovou svedla třísetovou bitvu, v níž kapitulovala za více než dvě a čtvrt hodiny.

S rodačkou z Popradu, která je v žebříčku o 80 míst před ní, prohrála Zakopalová i třetí vzájemný zápas v kariéře.

V polské metropoli dohrála ve čtvrtfinále i bývalá světová jednička Maria Šarapovová, která se představila ve dvouhře po dlouhé pauze zaviněné zraněním ramena.

Nad její síly byla osmá nasazená Ukrajinka Aljona Bondarenková, která ruskou hvězdu smetla dvakrát 6:2. Další start po desetiměsíční přestávce čeká Šarapovovou na Roland Garros.

"Tohle byla dobrá příprava. Nic od sebe nečekám. V téhle fázi kariéry žádná očekávání mít nemůžu," prohlásila trojnásobná grandslamová šampionka, které titul z Paříže jako jediný chybí.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hradecká (ČR) - Barroisová (Něm.) 6:3, 7:6 (7:2), Moritaová (Jap.) - Šuaj Pcheng (3-Čína) 7:5, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud