19. dubna 2011 • 13:43

Lendl poprvé od návratu porazil Wilandera

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný tenista Ivan Lendl se radoval z další exhibiční výhry. Někdejší první hráč světa porazil v pondělí ve Stuttgartu Matse Wilandera 6:4, 3:6 a 10:8 a Švéda tak porazil poprvé po návratu k tenisu.



Lendl se vrátil na kurty loni po 16 letech a první zápas hrál v dubnu v Atlantic City právě s Wilanderem. Prohrál tehdy 3:6. Pak jednapadesátiletý rodák z Ostravy prohrál s o pět let mladším Wilanderem ještě třikrát.

"Mats trénuje každý den, já si zahraju jenom třikrát čtyřikrát týdně," řekl Lendl, který kvůli návrat k tenisu zhubl šestnáct kilo.

Exhibicí si už rok náramně užívá. "Hodně mě to pořád baví a budu hrát minimálně tak dlouho, dokud se nezraním," tvrdil ve Stuttgartu.

Loni na podzim Lendl nadchl svým výkonem i rodnou Ostravu, kde porazil jiného Švéda Björna Borga. Letos se představil mimo jiné v newyorkské Madison Square Garden, ale John McEnroe zápas po prvním setu kvůli zranění vzdal.

"S Johnem i v tomto věku bojujeme naplno a je to věc života a smrti," smál se Lendl.

Letos se na něj opět mohou těšit čeští fanoušci. Bude hostem 50. ročníku atletické Zlaté tretry 31. května a ve stejném týdnu si zahraje exhibici na challengeru Czech Open v Prostějově. Před rokem tam remizoval s Jiřím Novákem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud