Pavel Novotný
24. května 2011 • 10:15

Rozčilený Federer: Míče jsou pokaždé jiné

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roland Garros je teprve na svém počátku a již musí pořadatelé čelit prvním stížnostem. Do boje jako první vytáhla světová trojka Roger Federer, který si jako zastupitel hráčské asociace stěžuje na příliš mnoho rozdílných druhů míčů, s kterými se na mužském okruhu hraje.



„Je to velmi smutné, když všude okolo slyšíte stížnosti na míče, s kterými se hraje. Jsou pokaždé jiné kvality a to ovlivňuje naší hru. Třeba jako tady. Minulý měsíc jsme hráli s jinou značkou, než tady, a to není dobré,“ nebere si servítky šestnáctinásobný grandslamový vítěz.

„Nejhorší na tom celé je, že míče se mění i na samotném French Open. V minulém roce se tady hrálo s tenisáky Dunlop, teď se přešlo ke značce Babolat. Ty jsou příliš tvrdé a rychlé. Takové změny nejsou pro nás dobré,“ pokračuje Fedex.


„Na turnajích se hraje s mnoha různými míči a my hráči se jim jen těžko můžeme přizpůsobit. Je to znát i tady na French Open,“ dodává švýcarská legenda.

I s touto překážkou se však vítěz Roland Garros z roku 2009 zatím vyrovnává bez větších problémů. V prvním kole turnaje navzdory očekávání jasně smetl Španěla Lopéze 3:0 na sety.

Berdych prožil na French Open velké zklamání
Berdych prožil na French Open velké zklamání


S novými míči značky Babolat by se v Paříži mělo hrát i v následujících pěti letech. Na příliš tvrdé a rychlé míče si stěžuje i světová čtyřka Brit Andy Murray, který v rozdílných typech míčů na turnajích vidí hlavní důvod, proč se mu nedaří vyhrát grandslamový turnaj.

„Batolaty jsou tvrdé jako kámen, ale i rychlejší. Chtěl jsem jeden zmáčknout a málem si zlomil prsty na ruce,“ okomentoval novou značku Jan Hájek.

Ne všichni tenisté si však na míče stěžují. Paradoxně spokojen s nimi je Tomáš Berdych. „Mně se to líbí . Stejně jako pomalejší míče na rychlé wimbledonské trávě mi sedí rychlejší míče na antuce,“ uvedla česká jednička.

Ironií osudu se světová šestka z druhého grandslamového turnaje roku pakovala již v prvním kole po šokující porážce s domácím kvalifikantem Robertem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud