8. června 2011 • 15:37

Českou bitvu v Halle ovládl Tomáš Berdych

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále turnaje v Halle. Druhý nasazený dnes ve druhém kole porazil krajana Jana Hernycha 6:3, 7:6 a jeho příštím soupeřem bude srbský hráč Viktor Troicki.



Sedmý hráč světa Berdych hrál s Hernychem potřetí v kariéře a potřetí to bylo na trávě. Vyhrál předloni v Halle i v roce 2006 ve Wimbledonu.

Ve druhém setu dospěl zápas Berdycha s Hernychem do zkrácené hry, v které už česká jednička vedla 6:3. Hernych, až 218. hráč žebříčku ATP, jenž se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, ale tři mečboly odvrátil a měl setbol.

Ten mu ale Berdych vzal přímým bodem z podání a při čtvrtém mečbolu ho donutil k chybě.

"Ty tři promarněné mečboly, dva z nich při vlastním podání, jsou asi jedinou věcí, s kterou nejsem spokojen a musím se nad tím zamyslet," řekl Berdych, který v prvním kole ze tří mečbolů utekl. "Jinak jsem hrál solidněji než v prvním utkání."

S Troickým má Berdych vyrovnanou bilanci 1:1, přičemž poslední vzájemné utkání loni v Indian Wells český hráč snadno vyhrál. "Teď to nebude nic lehkého. Viktor hraje v posledních týdnech výborně," upozornil Berdych na fakt, že Srb je 12. na světě.

Turnaj v Halle je již tradiční Berdychovou přípravou na Wimbledon, kde bude letos obhajovat finálovou účast. V Německu na akci Gerry Weber Open, hraje Berdych popáté v kariéře - v roce 2006 zde byl ve finále a v roce 2007 vyhrál.

Po odhlášení Rogera Federera je letos největším žebříčkovým favoritem.

Dvouhra - 1. kolo:


Hewitt (Austr.) - L. Mayer (Arg.) 6:2, 6:3.

2. kolo:

Berdych (2-ČR) - Hernych (ČR) 6:3, 7:6 (9:7),
Troicki (5-Srb.) - Andrejev (Rus.) 6:3, 6:1,
Raonic (8-Kan.) - Kamke (Něm.) 7:6 (7:2), 6:3,
Petzschner (Něm.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:2, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud