11. října 2011 • 11:01

Berdych se Štěpánkem si po pěti letech zahrají proti sobě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva nejlepší čeští tenisté a daviscupoví kolegové Tomáš Berdych a Radek Štěpánek si na turnaji v Šanghaji zahrají po více než pěti letech proti sobě.



Štěpánek postoupil na podniku série Masters přes domácího hráče Čang Ce do druhého kola, kam byl čerstvý vítěz z Pekingu Berdych jakožto turnajová šestka nasazen přímo.

Dvaatřicetiletý Štěpánek porazil v prvním kole 307. tenistu světa 6:3, 6:3. S o jedenáct let mladším soupeřem, jenž startoval díky divoké kartě od pořadatelů, sice jednou ztratil servis, za 68 minut však bezpečně postoupil.

S Berdychem se Štěpánek utká poprvé od února 2006, kdy ho ve dvou setech porazil v Marseille. O několik měsíců dříve ho v prvním vzájemném utkání tehdy dvacetiletý krajan vyřadil v semifinále turnaje Masters v Paříži, který následně vyhrál.

Oba čeští tenisté se dobře znají z působení v Davis Cupu, navíc je v "generálce" na vzájemný zápas ještě dnes čeká první kolo čtyřhry.

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Čang Ce (Čína) 6:3, 6:3, F. López (Šp.) - Tipsarevič (9-Srb.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:3), Melzer (14-Rak.) - Ljubičič (Chorv.) 6:4, 6:2, Nišikori (Jap.) - Haase (Niz.) 0:6, 7:5, 7:6 (7:5), Tursunov (Rus.) - Bellucci (Braz.) 6:7 (5:7), 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud