Pavel Novotný
30. října 2011 • 05:00

Petra bude světovou jedničkou, věří bývalá tenistka Bedáňová

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadšená ze semifinálového vítězství Petry Kvitové nad Australankou  Samanthou Stosurovou v semifinále Turnaje mistryň byla i bývalá česká  tenistka a manželka daviscupového reprezentanta Jana Hájka Daniela  Bedáňová. "Petra to celé může vyhrát, na soupeřce ve finále nezáleží,"  věří v sílu rodačky z Fulneku.



Petra hrála velmi dobře, často chodila proti Stosurové na síť, na to ona není zvyklá. Musela Petru prohazovat, takový způsob hry jí není vlastní, těžko se s tím srovnávala," řekla pro iSport.cz bývalá šestnáctá hráčka světa.

Kvitová hraje levou rukou, to je určitě její výhoda. Takových hráček na okruhu moc není. Navíc její útočný, agresivní styl je velmi účinný. Petra dělala ve třetím setu minimálně nevynucených chyb a to rozhodlo," dodává.

Trošku obav devětadvacetileté bývalé tenistce nahnal až závěr třetího setu, kdy Stosurová stáhla jasné vedení Češky z 5:0 na 5:3. "Musím přiznat, že jsem měla trošku obavy o výsledek utkání, ale Petra to nakonec zvládla výborně."

Kvitová na lavičce. Byly i momenty, kdy se nedařilo...
Kvitová na lavičce. Byly i momenty, kdy se nedařilo...


Velikou výhodu vidí Daniela Bedáňová především v psychické síle Kvitové. "Petra je velmi odolná, jen tak se nepoloží, i když se jí právě nedaří, tak stále hraje svojí hru, svůj tenis. Za jakéhokoliv stavu bojuje," cenní si výkonu krajanky manželka Jana Hájka.

A jak vidí vyhlídky Kvitové na finále? "Petra může porazit kohokoliv, i proti Azarenkové má určitě šanci vyhrát. Věřím tomu, že Petra bude brzy světovou jedničkou. Když ne po prvním grandslamovém turnaji na Australian Open, tak brzy poté," věří v sílu Kvitové Daniela Bedáňová.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud