4. ledna 2012 • 07:54

Benešová se Štěpánkem jsou v Brisbane ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Iveta Benešová postoupila v Brisbane po výhře nad šestou hráčkou světa Samanthou Stosurovou z Austrálie do čtvrtfinále. Turnajovou jedničku a vítězku loňského US Open zdolala ve druhém kole po setech 6:4 a 6:2.



Do čtvrtfinále prošel také šestý nasazený Radek Štěpánek, který porazil Fina Jarkko Nieminena 7:6 a 6:2. Třiatřicetiletý vítěz turnaje v Brisbane z roku 2009, který byl navíc v dalších ročnících ve finále a v semifinále, se ve čtvrtfinále utká s vítězem zápasu mezi Rusem Igorem Andrejevem a Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem.

Osmadvacetiletá Benešová porazila Stosurovou na pátý pokus v kariéře, když s ní navíc v předchozích čtyřech zápasech neuhrála ani set. Její další soupeřkou bude bývalá světová jednička Kim Clijstersová z Belgie.

Sedmadvacetiletá Stosurová si naopak prodloužila sérii neúspěchů na domácím turnaji - v Brisbane totiž ještě nikdy neprošla přes druhé kolo. "Doufám, že jsem jen měla blbý den a za týdne to napravím," citovala australskou tenistku agentura AP. "Není to nejlepší start do sezony, ale nic není ztraceno, takže není třeba panikařit," dodala.

Ve čtvrtfinále je také třináctinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová, která se představila na prvním turnaji od loňského US Open. Americká tenistka sice porazila Bojanu Jovanovskou ze Srbska 6:2 a 6:4, v závěru utkání si ale poranila levý kotník a zápas dohrávala ve velkých bolestech.

Tenisový turnaj mužů a žen v Brisbane (tvrdý povrch):

Muži:

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (6-ČR) - Nieminen (Fin.) 7:6 (7:3), 6:2, Simon (2-Fr.) - Duckworth (Austr.) 6:3, 7:5, Istomin (Uzb.) - Haas (Něm.) bez boje, Giraldo (Kol.) - Petzschner (Něm.) 6:4, 6:4, Dolgopolov (Ukr.) - Andrejev (Rus.) 6:7 (3:7), 7:6 (11:9), 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo:
Mirnyj, Nestor (1-Běl./Kan.) - Haas, Štěpánek (Něm./ČR) bez boje.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Stosurová (1-Austr.) 6:4, 6:2, S. Williamsová (4-USA) - Jovanovská (Srb.) 6:2, 6:4, Jankovičová (6-Srb.) - Bratčikovová (Rus.) 6:3, 6:2, Kanepiová (Est.) - Pavljučenkovová (7-Rus.) 6:0, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (2-ČR) - Jansová-Ignaciková, Jugičová-Salkičová (Pol./Č. Hora) 6:1, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud