8. února 2012 • 15:33

Zakopalová porazila domácí Cornetovou, prošla do druhého kola

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Paříži do osmifinále. Česká hráčka dnes v úvodním kole porazila domácí Alizé Cornetovou, která nastoupila díky divoké kartě, bez problémů po setech 6:3 a 6:1.



Devětadvacetiletá Zakopalová se díky vítězství nad Cornetovou, 114. hráčkou světa, radovala z první výhry v sezoně. Před Paříží prohrála třikrát v 1. kole na turnajích v Austrálii - neuspěla v Brisbane, Hobartu ani na Australian Open.

Příští soupeřkou Zakopalové bude Cvetana Pironkovová z Bulharska, které v první kole vzdala turnajová trojka Li Na z Číny. "Hraje velice dobře, zkusím předvést co nejlepší výkon a uvidíme, jestli to bude stačit, nebo ne," řekla Zakopalová v televizním rozhovoru. Pironkovovou z předešlých čtyř vzájemných zápasů porazila jen jednou.

Zakopalová postoupila do druhého kola stejně jako Petra Cetkovská, která se dnes od 21:00 střetne v boji o čtvrtfinále s Němkou Julií Görgesovou.

Tenisový turnaj žen v Paříži (tvrdý povrch, dotace 637.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Cornetová (Fr.) 6:3, 6:1, Niculescuová (Rum.) - Gajdošová (Austr.) 6:1, 4:6, 6:4, Matteková-Sandsová (USA) - Barroisová (Něm.) 7:6 (7:3), 6:2.

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud