28. června 2012 • 11:28

Hloupý vtip. Berdychova kata překvapivě skolil kvalifikant

Autor: jj, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je špatná legrace, které se Tomáš Berdych smát rozhodně nebude. Dva dny poté, co proti němu předvedl Ernests Gulbis jeden ze životních výkonů a zničil jeho letošní Wimbledon už v prvním kole, se Lotyš sám loučí. Ve 2. kole prohrál s jednadvacetiletým polským kvalifikantem Jerzym Janowitzem, až 136. hráčem žebříčku, 6:2, 4:6, 6:3, 6:7, 7:9.



"V tréninku jsem brál bezvadně, spráskal jsem úplně každého," pochvaloval si Gulbis po vyřazení Tomáše Berdycha, sedmého hráče světa. Lotyšský tenisa s velkým talentem ale opět musí sklopit zrak.

Cestu lehkovážného hráče, který tenis nehraje pro peníze a místo tréninku často dává přednost zábavě, ve Wimbledonu překvapivě ukončil polský kvalifikant.

Gulbis sice trefil 38 es a celkem nastřádal 74 vítězných úderů, avšak v klíčových chvílích bral body polský soupeř, někdejší velmi úspěšný junior. V zápase zvítězil, přestože vyhrál o pět fiftýnů méně než Lotyš.

Ve Wimbledonu byla ve středu sváteční atmosféra. Vždyť se v hledišti objevil opět člen královské rodiny. Předloni poctila All England Club svou návštěvou královna Alžběta II., loni přišli jako novomanželé princ William a vévodkyně Catherine a letos poprvé po 42 letech zavítal do areálu následník trůnu, princ Charles s manželkou Camillou.

Pár zasedl v královské lóži na zápas Rogera Federera, který s jistotou porazil Itala Fabia Fogniniho. Oba tenisté se museli cestou na kurt i z něj před královskou lóží uklonit.

„Byli jsme o to požádáni a nemám s tím problém,“ usmíval se Federer. Tradice klanění byla sice v roce 2003 zrušena, výjimkou je právě jen návštěva královny nebo následníka trůnu, prince Charlese.

Tomáš Berdych končí na Wimbledonu zklamaný, prohrál už v prvním kole s Lotyšem Gulbisem
Tomáš Berdych končí na Wimbledonu zklamaný, prohrál už v prvním kole s Lotyšem Gulbisem

Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud