12. října 2012 • 13:05

Zabiju tě, vyhrožoval Federerovi. Teď se legendě tenisu omluvil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anonymní autor se omluvil světové jedničce Rogeru Federerovi za vyhrůžky smrtí před tenisovým turnajem v Šanghaji. Omluvu zveřejnil na stejném čínském webu baidu.com, kde na konci září své hrozby napsal. Tehdy k nim připojil i fotomontáž s Federerem a useknutou hlavou a také s pózujícím katem.



"Vyvinul jsem iniciativu a spojil se s oprávněnými lidmi za účelem omluvy," napsal pisatel pod přezdívkou "Blue Cat". Zároveň vyvrátil spekulace, že ho čínská policie zatkla.

Jeho hrozby nicméně zmobilizovaly pořadatele tenisového Masters i bezpečnostní složky. Federera na každý trénink doprovází několik členů ochranky a v černých brýlích a se sluchátkem v uchu švýcarskou legendu pečlivě střeží.

Federera neustále hlídá početné komando
Federera neustále hlídá početné komando

"Samozřejmě to člověka trochu znepokojí, ale strach nemám," prohlásil jednatřicetiletý Federer před začátkem turnaje. A že opravdu strachem netrpí, ukázal rodák z Basileje jasně.

Po postupu do čtvrtfinále přes krajana Wawrinku si zajistil první místo i v pondělním novém žebříčku. Na trůnu tak bude legendární Švýcar již 300. týden!

Federera neustále hlídá početné komando
Federera neustále hlídá početné komando

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud