Pavel Novotný
13. prosince 2012 • 21:15

Co budu dělat až skončím? Možná budu trenérem, připustil Federer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Myšlenky na novou sezonu se už pomalu začínají drát do povědomí tenisového fanouška. Po kurtech se však už nyní prohání Roger Federer, který v rámci Gillette Federer Tour předvádí po Jižní Americe své umění.



Nejdříve se sedmnáctinásobný grandslamový vítěz představil v Sao Paulu, kde v  exhibičních duelech porazil Tsongu, Haase a padl s Italem Belluccim. Druhou porážku si připsal v Buenos Aires s domácí ikonou Juanem Martínem Del Potrem po setech 6:3, 3:6 a 4:6.

"Juan může být světovou jedničkou. Už byl čtvrtý na světě, teď je sedmý, ale jeho hra je je tak kvalitní, že může tenisu vládnout. Jeho údery jsou téměř dokonalé, jde o to, aby tvrdě trénoval a zůstal na své cestě. Ty rozdíly mezi ním a ostatními před ním jsou minimální," ocenil vítěze US Open z roku 2009 Federer.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz bude mít čanci vrátit Argentici porážku již ve čtvrtek, kdy se oba borci utkají znovu. Bilanci s rodákem z Tandil má Švýcar 13:4, poslední dva vzájemné střety však vyhrál právě Argentinec.

Federer na pozápasové tiskové konferenci odpověděl i na otázku, co bude dělat za dvacet let.

"Věřím, že stále se budu motat okolo tenisu. Možná budu trenérem, nevím. Uvidím, jaká bude situace okolo mých dcer a ženy. Miluju cestování, ale na druhou stranu si užívám, když můžu být doma. Jsem tam šťastný," říká žijící legenda světového tenisu.

Švýcar si dokáže poradit i s velkým míčem
Švýcar si dokáže poradit i s velkým míčem

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud