Martin Hašek
11. listopadu 2013 • 15:05

Djokovičův plán: Nejdřív srazit Nadala, pak Česko v Davis Cupu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

NADAL - DJOKOVIČ ONLINE 21.00 | Zastaví někdo Novaka Djokoviče? Srbský tenista od US Open neprohrál jediný zápas a z rozjetého vlaku nechce vyskočit an poslední týden sezony. V pondělí večer ho čeká finále Turnaje mistrů proti světové jedničce Rafaelu Nadalovi, o víkendu se pak postaví do cesty českému týmu ve finále Davis Cupu.



 „Byla to dlouhá sezona, ale nemůžu si stěžovat. Věděl jsem o tom a na konec sezony jsem se připravoval,“ říká Djokovič. „Věděl jsem, že budu hrát několik týdnů za sebou proti špičkovým hráčům z první desítky a potom pojedu do Bělehradu pokusit se s mými spoluhráči vyhrát pro naši zemi druhý daviscupový titul.“

První výzva čeká Djokoviče v pondělí večer v Londýně, kde se ve finále Turnaje mistrů utká v prestižním zápase dvou nejlepších hráčů současnosti se Španělem Rafalem Nadalem, světovou jeničkou.

„Tohle je pravděpodobně nejkvalitnější turnaj hned po grand slamech a oba chceme korunovat sezonu tím nejlepším možným způsobem – titulem,“ hlásí Djokovič.

Rivalita mezi Djokovičem a Nadalem nemá v tenisové historii obdoby, v Londýně se utkají už po devětatřicáté. Žádní dva hráči proti sobě tolikrát nehráli. Nadal je zatím úspěšnější v poměru 22:16 a triumfoval i v letošním vzájemném finále na US Open. Od tohoto zápasu ale Djokovič neprohrál, vyhrál turnaje v Šanghaji, Paříži a Pekingu, kde ve finále Nadalovi porážku z posledního grand slamu sezony vrátil.

„Líbí se mi způsob, jakým jsem se ve vzájemných zápasech zlepšil. Změnil jsem pár věcí, což mi umožnilo proti němu vyhrát. V Pekingu jsem vyhrál ve dvou setech a hrál jsem skvělý zápas,“ chválí se Djokovič.

Djokovič může vyhrát Turnaj mistrů už potřetí v kariéře
Djokovič může vyhrát Turnaj mistrů už potřetí v kariéře

„Pro oba z nás je velká motivace hrát proti svému největšímu rivalovi. Hráli jsme proti sobě skoro čtyřicetkrát. Navzájem se tlačíme dopředu. Oba máme za sebou skvělý rok. Tohle je asi nejlepší možné finále.“

Také Nadal má za sebou parádní sezonu. Po dlouhodobém zranění kolene se vrátil do hry až v únoru a předvedl jeden z nejpůsobivějších comebacků v historii tenisu. Za celý rok prohrál jen šestkrát, vyhrál 75 zápasů, získal deset titulů, včetně triumfů na French Open, US Open a také na pěti turnajích kategorie Masters. Během Turnaje mistrů si pak zajistil, že bude rok končit jako světová jednička.

V semifinálovém zápase v Londýně Nadal porazil dalšího velkého rivala Rogera Federera a má teď možnost získat titul, který mu zatím chybí. Na Turnaji mistrů byl Nadal ve finále jen před třemi lety, prohrál ale právě s Federerem. Djokovič už Masters vyhrál v letech 2008 a vloni.

„Je to zřejmě jedna z mých nejlepších sezon,“ říká Nadal. „Víc než osobní vítězství mě těší triumfy na turnajích. Takže mě víc těší, že jsem ve finále posledního turnaje sezony, než že jsem porazil Rogera.“

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud