Pavel Novotný
9. června 2014 • 04:58

Jak šel čas s Nadalem: DESET triumfů antukového démona na French Open

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Kdybych se ráno probudil a věděl, že mám nastoupit proti Nadalovi, na kurt bych snad ani nechodil." Tuto větu nedávno pronesl kouč Novaka Djokoviče Andre Agassi. A jsou to slova, která vystihují vše. Jednatřicetiletý Malorčan dokázal něco, co by bylo před pár lety považováno prakticky za nemožné. Nejtěžší turnaj světa vyhrál desetkrát a jeho zápasová bilance 79:2 mluví za vše. Podívejte se na všechny jeho triumfy na French Open.



Nic na tom nezměnil ani Novak Djokovič, který v neděli marně bojoval o pohár, který mu jako poslední chybí do sbírky grandslamových titulů. Antukovému ďáblovi, který shodou okolností prozatím zakončil počet svých vítězství v Paříži na čísle 66, není rovno.

Jen rok 2009 nese jméno jiného vítěze než rodáka z Mallorky. Krátce po rozvodu rodičů podlehl frustrovaný Nadal Švédu Robinu Söderlingovi a nepřímo tak umožnil získal chybějí grandslamový titul Rogeru Federerovi, který právě Švéda ve finále nakonec porazil. Bez této "pomoci" by se Poháru mušketýrů legendární Švýcar dost možná nikdy nedočkal.

Čtrnáctým grandslamovým titulem dorovnal Mallorčan výkon Petera Samprase a svůj účet rozhodně nepovažuje za ukončený. Podívejte se na všech devět triumfů Rafaela Nadala od jeho prvního z roku 2005 až dodnes.

2005 - Prvni titul pro tehdy devatenáctiletou vycházející kometu. Nadal cestou za prvním triumfem v Paříži zdolal Ferrera, Federera a ve finále Puertu.
2005 - Prvni titul pro tehdy devatenáctiletou vycházející kometu. Nadal cestou za prvním triumfem v Paříži zdolal Ferrera, Federera a ve finále Puertu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud