8. června 2014 • 21:45

Slzy štěstí. Vždycky tu můžu hrát naposledy, říkal dojatý Nadal

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První set ztratil, pak ale vládl. Demoloval. Rafael Nadal finálovou výhrou nad Novakem Djokovičem (3:6, 7:5, 6:2, 6:4) ukázal, kdo je korunovaným králem Roland Garros. Navzdory nejhorší antukové sezoně za deset let, navzdory sérii čtyř proher se srbským tenistou v řadě, podeváté vyhrál French Open.



„Dnes jsem nepředvedl svůj nejlepší tenis, když jsem potřeboval. Ale budu se tady pokoušet vyhrát do konce života,“ hlásal po zápase zklamaný Djokovič.

„Novak je velký soupeř. Je mi ho líto, ale věřím, že tenhle turnaj jednou vyhraje,“ snažil se poraženého konejšit Nadal , jenž musel krotit emoce. Když od Björna Borga převzal pohár mušketýrů a podeváté v životě ho zvednul k pařížskému nebi, byl znovu ohromený.

„Emoce mě přemohou každý rok, vždyť nikdy nevím, jestli to nebylo naposledy,“ vyznal se Nadal, pokorný šampion, který o sobě vždy pochybuje.

Silně pochybovat musel i po první sadě finále. Díky brejku z osmého gamu získal Srb první sadu. Utkání se ale lámalo v koncovce druhého setu. Za stavu 6:5 Nadal, jenž se již dostal do tempa, soupeře brejknul a srovnal na 1:1. „V ten okamžik nabraly události opačný spád,“ uznal Djokovič. Měl pravdu, jeho soupeř koncovku zvládl a v dalších setech už dominoval.

Devět titulů, bilance 66:1, to je vizitka Španělových nadpozemských výkonů při French Open. V dějinách tenisu nevyhrál žádný muž jeden grandslam tolikrát. „Tenhle kluk se narodil pro Roland Garros, antuku má ve své DNA,“ gratuloval vítězi na Twitteru i Tomáš Berdych.

Se čtrnácti grandslamovými tituly už Nadal v osmadvaceti letech dokázal dorovnat druhého v historickém pořadí Peta Samprase a před sebou má již jen sedmnáctinásobného šampiona Rogera Federera.

 

Rafael Nadal porazil ve finále Roland Garros Srba Novaka Djokoviče 3:6, 7:5, 6:2, 6:4 a podeváté ovládl pařížský grandslam
Rafael Nadal porazil ve finále Roland Garros Srba Novaka Djokoviče 3:6, 7:5, 6:2, 6:4 a podeváté ovládl pařížský grandslam

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud