19. června 2014 • 14:14

Překvapení! Devatenáctiletá Češka Smitková si zahraje Wimbledon

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devatenáctiletá česká tenistka Tereza Smitková si zahraje na nejslavnějším turnaji světa ve Wimbledonu. Rodačka z Hradce Králové zvládla všechny tři zápasy v kvalifikaci, kterou dnes zakončila vítězstvím nad Američankou Madison Brengleovou 6:3, 3:6 a 6:1. V příštím týdnu ji čeká první grandslam v kariéře.



Smitkovou čeká v příštím týdnu první grandslamový start mezi dospělými, v roce 2011 hrála ve Wimbledonu jako juniorka. Na grandslamy se pokoušela projít už letos na Australian Open, kde v lednu záhy vypadla právě s dnešní soupeřkou Brengleovou, a také na French Open. Tam jí nevyšlo až poslední kvalifikační kolo. Vítězka čtyř turnajů ve dvouhře na okruhu ITF, které patří 174. místo ve světovém žebříčku, se dozví jmény své soupeřky v prvním kole Wimbledonu při pátečním losu.

Čtyřiatřicetiletý Hernych si zahraje na grandslamovém turnaji poprvé od Australian Open 2011, v All England Clubu bude startovat posedmé. Rama, který je v žebříčku o 70 míst výš, porazil 220. hráč světa 6:3, 6:4, 6:7 a 6:2. Nejlepším Hernychovým výsledkem ve Wimbledonu je účast ve druhém kole v letech 2005 a 2007.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud