4. srpna 2007 • 00:00

Roddick je ve Washingtonu v semifinále

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvýše nasazený Andy Roddick postoupil do semifinále turnaje ve Washingtonu, který může vyhrát potřetí v kariéře. Americký tenista porazil v pátek Korejce I Hjong-tcheka.



Nejvýše nasazený Andy Roddick postoupil do semifinále turnaje ve Washingtonu, který může vyhrát potřetí v kariéře. Americký tenista porazil v pátek Korejce I Hjong-tcheka, kterého vyřadil i před týdnem v Indianapolis. Také díky šestnácti esům si Roddick v jedenáctém vzájemném utkání připsal desáté vítězství. "Dneska se mi hrálo nejlépe od začátku turnaje. On se občas dostane do tempa a je potřeba trpělivě čekat na šanci, což se mi dařilo," uvedl Roddick, který v předchozím kole zdolal Radka Štěpánka. V semifinále ho čeká jiný skvěle podávající hráč Ivo Karlovič. Dvoumetrový Chorvat vyřadil Paula Capdeville z Chile, i když čelil v zápase dvěma mečbolům. Ve třech utkáních ve Washingtonu zahrál Karlovič 66 es, celkem jich má v letošní sezoně na kontě už 700 a vévodí této statistice na okruhu ATP. Ve druhém semifinále se střetnou Francouz Gael Monfils a senzace turnaje Američan John Isner, kterému patří ve světovém žebříčku až 416. místo. Hráč startující v soutěži na divokou kartu dokonale těží z 206 centimetrů vysoké postavy a ve čtvrtfinále zneškodnil turnajovou dvojku Němce Tommyho Haase pomocí 30 es. "Nemám co ztratit. Vůbec jsem si něco takového nedovedl představit," řekl dvaadvacetiletý Isner, který při svém druhém startu na turnaji ATP v kariéře předtím vyřadil také Brita Tima Henmana a osmého nasazeného Němce Benjamina Beckera.


Výsledky: Dvouhra - čtvrtfinále: Roddick (1-USA) - I Hjong-tchek (5-Korea) 7:6 (8:6), 6:2, Monfils (Fr.) - Safin (3-Rus.) 6:3, 7:5, Karlovič (7-Chor.) - Capdeville (Chile) 4:6, 6:3, 7:6 (7:5). Semifinálové dvojice: Roddick - Karlovič, Monfils - Isner (USA).

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud