5. srpna 2007 • 00:00

Isner je ve Washingtonu ve finále

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký tenista John Isner nečekaně postoupil do finále turnaje ve Washingtonu, jehož pořadatelé mu po zranění Fernanda Gonzaleze udělili divokou kartu.



Americký tenista John Isner nečekaně postoupil do finále turnaje ve Washingtonu, jehož pořadatelé mu po zranění Fernanda Gonzaleze udělili divokou kartu. Více než dvoumetrový hráč, který se na okruhu ATP představil teprve podruhé, porazil v sobotním semifinále Francouze Gaela Monfilse ve třech setech a o titul se dnes utká s nejvýše nasazeným krajanem Andym Roddickem. Až 416. hráč světového žebříčku vyřadil ve Washingtonu například Brita Tima Henmana a Němce Benjamina Beckera. Ve čtvrtfinále dokázal Isner opět těžit ze své výjimečné výšky 205 centimetrů a druhému nasazenému Němci Tommymu Haasovi nasázel třicet es. Také téměř dvouapůlhodinové semifinále pak rozhodl stejně jako všechny předchozí zápasy v tie-breaku třetího setu. Dvaadvacetiletý Američan nemohl svému úspěchu uvěřit. "Kdybych v tomhle týdnu vyhrál jen jediný zápas, byl by to pro mne úspěch. A já už jich vyhrál pět," řekl Isner, který proti Monfilsovi přidal do své bilance dalších 23 es. Soupeři nepomohlo do finále ani to, že byl v tomto ohledu ještě o dva servisy úspěšnější.


Výsledek: Dvouhra - semifinále: Isner (USA) - Monfils (9-Fr.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:1), 7:6 (7:2). Roddick - Karlovič 7:6 (9:7), 7:6 (7:5).

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud