24. února 2015 • 17:14

Plíšková začala v Dauhá dobře, Strýcová skončila na Williamsové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková vstoupila po finálové prohře v Dubaji vítězně do turnaje v Dauhá. Česká tenistka, jež si po minulém týdnu vylepšila osobní žebříčkové maximum na 13. místo, porazila Švýcarku Stefanii Vögeleovou 7:6, 6:4.



Ve druhém kole v Kataru skončila Barbora Záhlavová-Strýcová, která po třísetové bitvě podlehla sedmé nasazené Venus Williamsové 5:7, 6:3, 6:7. Se čtyřiatřicetiletou Američankou prohrála i třetí zápas v kariéře, stejně jako v předchozím utkání vloni v Charlestonu ale svedla s bývalou světovou jedničkou vyrovnaný duel. Ve třetím setu dokonce měla k dispozici mečbol, ale Williamsová si podání udržela, vybojovala tie-break a v něm sama napodruhé zápas ukončila (7:5).

Plíšková se v úvodním setu s hráčkou z kvalifikace nečekaně trápila, ve větrném počasí ji zlobilo především podání. Obě tenistky si v úvodu duelu prohrály servis dvakrát, další brejk a zároveň setbol musela dvaadvacetiletá rodačka z Loun odvracet za stavu 5:6.

Ve zkrácené hře pak ale dotáhla první sadu za 50 minut k vítězství, ve druhé ale znovu nezačala dobře. Jako první přišla o podání, hned vzápětí ale stav srovnala a poté v desátém gamu při servisu soupeřky duel čistou hrou ukončila.

O postup do čtvrtfinále se Plíšková utká s Carlou Suárezovou. Deváté nasazené Španělce vzdala v úvodním kole krajanka Garbiňe Muguruzaová, s níž svedla Plíšková minulý týden maratonský souboj v semifinále v Dubaji.

Ve čtvrtfinále by v katarské metropoli mohlo dojít na souboj české jedničky a dvojky. Nejvýše nasazenou Petru Kvitovou čeká ve druhém kole Jelena Jankovičová ze Srbska.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 731.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Karolína Plíšková (ČR) - Vögeleová (Švýc.) 7:6 (7:4), 6:4,
Petkovicová (6-Něm.) - Flipkensová (Belg.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:2,
Suárezová (9-Šp.) - Muguruzaová (Šp.) 6:5 skreč,
Jankovičová (Srb.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:0, 6:2,
Dijasová (Kaz.) - Džábirová (Tun.) 6:3, 6:2,
Svitolinová (Ukr.) - Gavrilovová (Rus.) 6:4, 5:7, 6:4,
Dulgheruová (Rum.) - Cornetová (Fr.) 6:4, 3:6, 6:1.

2. kolo:

V. Williamsová (7-USA) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:5, 3:6, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - 1. kolo:

Makarovová, Vesninová (2-Rus.) - Juraková, Koukalová (Chorv./ČR) 6:1, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud