2. července 2015 • 11:05

Požár ve Wimbledonu! Evakuovali centrkurt, ženu vynesli na nosítkách

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně dusno bylo třetí hrací den na slavném Wimbledonu. A nebylo to kvůli vysokým teplotám, které v Londýně panují. Tři minuty před devátou hodinou večerní londýnského času vyděsil fanoušky i hráče požární poplach. Lidé museli okamžitě opustit centrální dvorec, přerušena musela být i tiskové konference Sereny Williamsové.



Menší požár vypukl v útrobách areálu zhruba hodinu po skončení posledního zápasu na centrálním dvorci, hasiči však rozmáhající se plameny brzy uhasili.  

Evakuací fanoušků z centrálního dvorce však celá akce neskončila. Na pokyn hasičů musel být vyklizen celý areál All England Clubu a okolních budov. Jedna žena byla zdravotníky vynesena na nosítkách, další zranění nejsou známy.

Požár podle oficiálního prohlášení vznikl v technické místnosti, ze které se valil silný dým. Vyklidit areál muselo na pokyn záchranných složek přes tři tisíce lidí. "Na místo jsme dorazili ve 21:03, oheň jsme zlikvidovali ve 22:06. Požár zasáhl asi čtvrtinu místnosti," uvedl velitel zásahu.

Oheň vznikl v místnosti, kterÁ bezprostředně sousedí s restaurací a dalšími budovami areálu. "Evakuace byla preventivní a je běžnou součástí postupu při takové události," stojí dále v prohlášení.

Nešlo však o první podobnou událost. Ten samý den se spustil požární poplach už v dopoledních hodinách před úvodním zápasem středečního programu. Opustit hlediště museli fanoušci na dvorci číslo 1 a v jeho okolí.




Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud