22. dubna 2021 • 19:05

Obrat Plíškové! Do čtvrtfinále si pomohla řadou es, končí Vondroušová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za pomoci 21 es prošla Karolína Plíšková do čtvrtfinále halového antukového turnaje ve Stuttgartu. Šestá nasazená tenistka otočila utkání s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou a šampionku Roland Garros z roku 2017 zdolala 6:7, 6:4 a 6:3. Příští soupeřkou Plíškové bude další vítězka pařížského grandslamu Ashleigh Bartyová z Austrálie. Se soutěží se rozloučila Markéta Vondroušová, která poprvé v kariéře nestačila na Rumunku Simonu Halepovou a s druhou nasazenou prohrála jasně 1:6 a 3:6.



V pátečním čtvrtfinále se představí dvě Češky a bývalé vítězky turnaje Plíšková a Petra Kvitová, která soupeřku ještě nezná. O semifinále se Kvitová utká s vítězkou utkání mezi domácí Angelique Kerberovou a turnajovou čtyřkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. V případě postupu by se Plíšková a Kvitová střetly o postup do finále.

Plíšková strávila na kurtu podobně jako v prvním kole dvě hodiny a dvacet minut. "Bylo to mnohem lepší než včera," komentovala své výkony z obou zápasů.

V prvním setu s Ostapenkovou nedotáhla do konce náskok a nevyužila setbol v tie-breaku, který ztratila poměrem 7:9. Po míči do sítě naštvaně rozbila raketu o antuku. "Vždycky mi to pomůže, proto to dělám," řekla na kurtu a svá slova naplnila. Ve druhém setu už vedla 5:2, ale set uzavřela s problémy. Třetí dějství, v kterém podávala nejlépe, rozhodla brejkem na 4:2.

"Nebylo to snadné, ale jsem pyšná, jak jsem to ustála ve druhém setu, i když jsem na sebe byla naštvaná. Pak už to bylo dobré. Každý vyhraný zápas mi pomůže," řekla Plíšková.

S aktuální světovou jedničkou Bartyovou, která na Roland Garros uspěla předloni, má bilanci 2:4 a na antuce se utkají poprvé. "Hraje skvěle. Nemám co ztratit," řekla česká tenistka.

Vondroušová v předešlých dvou vzájemných zápasech Halepovou zdolala, ale tentokrát na aktuální světovou trojku nestačila. Po vyhraném úvodním gamu utkání ztratila sedm her v řadě. Ve druhém setu se držela ve hře, ale za stavu 3:4 si po dvojchybě počtvrté prohrála servis a přesně a rychle hrající Rumunka poté duel po 56 minutách při svém podání ukončila.

Nadal je v Barceloně ve čtvrtfinále

Jedenáctinásobný vítěz turnaje v Barceloně Rafael Nadal postoupil po druhé třísetové výhře za sebou do čtvrtfinále. Favorizovaný španělský tenista dnes na antuce v katalánské metropoli porazil 6:0, 2:6, 6:2 dvojnásobného šampiona turnaje Keie Nišikoriho z Japonska.

Antukový fenomén Nadal se letos na svém nejoblíbenějším povrchu rozjíždí pomaleji. Minulý týden vypadl ve čtvrtfinále v Monte Carlu, kde také v minulosti získal 11 titulů, a v Barceloně bojoval ve středu tři sety s běloruským outsiderem Iljou Ivaškou.

Ve čtvrtfinále Nadala čeká Brit Cameron Norrie, jemuž ve 3. kole vzdal ve druhém setu Belgičan David Goffin. Pokud čtyřiatřicetiletý Španěl v Barceloně dokráčí k titulu, povede se mu to poprvé po ztrátě minimálně dvou setů. Devětkrát Nadal turnaj vyhrál bez prohrané sady a na cestě za zbývajícími dvěma triumfy ztratil jen set.

Ve čtvrtfinále turnaje jsou také mimo jiné oba finalisté z Monte Carla - Řek Stefanos Tsitsipas a Nadalův přemožitel Andrej Rubljov z Ruska.

Turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 456.073 eur):

Dvouhra - 2. kolo:

Karolína Plíšková (6-ČR) - Ostapenková (Lot.) 6:7 (7:9), 6:4, 6:3,
Halepová (2-Rum.) - Vondroušová (ČR) 6:1, 6:3,
Sabalenková (5-Běl.) - Friedsamová (Něm.) 6:4, 6:2.

Tenisový turnaj mužů v Barceloně (antuka, dotace 1,702.800 eur):

Dvouhra - 3. kolo:

Nadal (1-Šp.) - Nišikori (Jap.) 6:0, 2:6, 6:2,
Schwartzman (4-Arg.) - Moutet (Fr.) 6:4, 6:2,
Norrie (Brit.) - Goffin (8-Belg.) 6:0, 3:5 skreč.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud