21. května 2021 • 16:53

Siniaková si finále v Parmě nezahraje. V semifinále podlehla Gauffové

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Kateřina Siniaková na antuce v Parmě na první finálovou účast na okruhu WTA ve dvouhře od ledna 2018 nedosáhla. V semifinále podlehla třetí nasazené Američance Cori Gauffové 5:7, 6:1, 2:6 a své nejlepší turnajové vystoupení v singlu za poslední dva roky už dalším postupem neozdobila.



Pětadvacetiletá Češka, jíž v žebříčku dvouhry patří aktuálně 68. pozice, nevyužila v závěru vyrovnané první sady za stavu 5:4 šanci set dopodávat a vedení se díky zisku tří her v řadě ujala soupeřka. Ve druhém setu sedmnáctiletá Gauffová více chybovala a Siniaková naopak kralovala. V rozhodující sadě se ale situace otočila. Gauffová ve druhém gamu odvrátila dva brejkboly a soupeřku pak přetlačila.

Světová deblová osmička Siniaková se mezi nejlepší čtyři ve dvouhře na WTA Tour dostala poprvé od turnaje v Bronxu v srpnu 2019. V boji o šesté finále v singlu a první od Šen-čenu 2018 ale neuspěla a i druhý vzájemný duel s aktuálně třicátou hráčkou světa prohrála. Američanka si zahraje o titul podruhé v kariéře, v Linci v roce 2019 při premiéře uspěla.

Tenisový turnaj žen v Parmě (antuka, dotace 189.708 eur):

Dvouhra - semifinále:
Gauffová (3-USA) - Siniaková (ČR) 7:5, 1:6, 6:2.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud