3. října 2023 • 13:55

Šafářová ve Francii začala výhrou: Ale žádný comeback. Chystá se na legendy

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech letech se její jméno objevilo v pavouku profesionálního tenisového turnaje. Pro malý podnik ITF ve francouzské Remeši dotovaný částkou 25 000 dolarů se okamžitě stala velkou atrakcí. Jak by ne, bývalá finalistka Roland Garros a světová pětka Lucie Šafářová má v šestatřiceti letech stále věk na to, aby se pokusila o comeback. Dvojnásobná maminka však tyto spekulace rázně uťala. „Tenis mě pořád baví, ale vracet se nechci,“ vzkázala pro iSport.cz z Francie, kde v úterý přesto nastoupila. Ve dvouhře porazila Francouzku Yaroslavu Bartashevichovou 3:6, 6:3, 6:1. A proč tedy hraje?



Za vším hledejte rodinná pouta. O deset roků starší sestra Šafářové Veronika má dvě dcery, sedmnáctiletou Emmu a čtrnáctiletou Annu. Obě hrají tenis. „Jsme tenisová rodina a se ségrou jsme si jednou zahrály debla. Teď už neteře dorůstají do věku, kdy hrají pěkný tenis a chtěla bych si s každou zahrát deblíka a užít si to. Byla to taková hurá akce,“ vysvětlovala Šafářová v pondělí večer, když ve Francii uspala své dvě vlastní ratolesti – téměř čtyřletou Leontýnku a ročního Olivera, které má s manželem a hokejistou Tomášem Plekancem .

Na halovém turnaji dnes nastoupila proti osmnáctileté Bartashevichové, které patří 782. místo v žebříčku, a po dvou a půl hodinách se mohla po obratu radovat z výhry. V druhém kole se střetne s třiatřicetiletou Němkou Monou Barthelovou, vítězkou pražského turnaje z roku 2017.

V podvečer Šafářovou ještě čeká čtyřhra po boku neteře Emmy Dvořáčkové. Té francouzští pořadatelé poskytli i volnou kartu do kvalifikace singlu, v ní však podlehla hned v prvním kole jednadvacetileté Norce Emilii Eldeové 3:6, 4:6. „S dětmi bohužel není moc času se neteřím věnovat, ale snažím se jim pomoct, když to jde. Navíc je to pro nás i fajn výlet,“ vysvětlovala Šafářová.

Jít s kůží na trh a zapojit se i do dvouhry se rozhodla díky blížícímu se startu na turnaji legend v Lucemburku, kde se v půlce října představí vedle Kim Clijstersové, Anett Kontaveitové, Daniely Hantuchové či Andrey Petkovicové. „Za chvíli hraji legendy, proto jsem začala trochu trénovat. Takže si ťuknu i dvouhru, když už jsem tady,“ vysvětlovala vítězka sedmi turnajů WTA, kterou uvidí dcera Leontýna poprvé hrát profitenis. „Lea mě nikdy neviděla hrát, tak uvidíme, jestli se vůbec bude chtít dívat…“

Lucie Šafářová si aktuálně v Remeši užívá s dětmi. Vpravo její neteř Emma Dvořáčková, s níž by měla nastoupit ve čtyřhřeFoto instagram Lucie Šafářové

Vstoupit do diskuse
2

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud