2. června 2009 • 19:30

Berdych v Prostějově postoupil přes Rochuse

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po odstoupení nejvýše nasazeného Radka Štěpánka kvůli zranění kotníku měl na tenisovém challengeru v Prostějově hodně problémů i druhý hráč turnajového pavouka Tomáš Berdych.



Česká dvojka nakonec na UniCredit Czech Open porazila Belgičana Oliviera Rochuse až po téměř dvouhodinové tuhé bitvě 4:6, 6:3 a 6:0.

Berdych proti pohyblivému Rochusovi dlouho hledal herní pohodu. Belgičan sice vyhrál los, ale překvapivě si vybral příjem. Zvolil dobře, neboť Berdych zápolil s podáním a první dvě hry při svém servisu shodně zakončil dvojchybou.

Jeho herní labilitu násobily i chyby při úderech od základní čáry. Pokud chtěl svého soupeře zatlačit tvrdším úderem, tak míče většinou končily v síti nebo za základní čarou.

Belgičan svého soupeře odvážně proháněl přesnými údery k postraním čarám a často jej zejména v prvním setu přetlačil i v dlouhých výměnách. Berdych se sice v závěru setu vzpamatoval, lépe servíroval, což ale stačilo jen na korekci výsledku 4:6.

Do druhého setu vstoupil český hráč poněkud suverénněji a získal náskok dvou her. Zarputile bojující Rochus stačil ještě srovnat na 3:3, v závěru setu ale po dvojchybě ztratil svůj servis a Berdych už nabídku k vítěznému útoku nepustil. Ve třetím setu už houževnatému Rochusovi docházely síly a Berdych již nedal soupeři nejmenší naději na zvrat.

"Ze začátku mi hra moc nešla, Rochus hrál velice dobře. Svým výkonem potvrdil, že ani na challengeru není první kolo lehké. Důležité ale bylo k vítězství, uhrát dva sety, což se mi podařilo," uvedl po utkání Berdych, na kterého čeká ve středu utkání s Brazilcem Thomazem Belluccim. "Mám mu co odvádět. Čeká mě velmi kvalitní protivník," uvedl Berdych.

Z dalších českých hráčů zdolal Ivo Minář Argentince Sergia Roitmana v prvním setu v tie-breaku. To už ale jeho soupeře trápilo poraněné rameno a za stavu 1:3 ve druhé sadě utkání vzdal. Do druhého kola postoupil také Jan Hájek, jenž v českém duelu porazil po tuhém boji Jana Mináře 6:7, 6:2, 6:1. S turnajem se už rozloučil pátý nasazený hráč Frederico Gil z Portugalska, který podlehl Danielu Gimeno-Traverovi 3:6, 3:6.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud