4. listopadu 2010 • 16:35

Basilej: Štěpánek jde ve čtvrtfinále na Federera

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji ATP v Basileji do čtvrtfinále a může se těšit na souboj s Rogerem Federerem. V druhém kole dnes český daviscupový reprezentant otočil nepříznivý zápas s Kolumbijcem Santiagem Giraldem a v posledním setu mu nadělil kanára.



Zatímco bývalá dlouholetá světová jednička Federer dnes odpočívá, neboť zápas druhého kola sehrál už ve středu, Štěpánek strávil s Giraldem na kurtu téměř dvě hodiny. A nedlouho poté nastoupil ještě ke čtvrtfinále čtyřhry, s Lukášem Dlouhým však rozhodující supertie-break prohráli.

V premiérovém zápase s Giraldem v kariéře se Štěpánek zpočátku nemohl prosadit, ale postupně se dostal do rytmu a roli favorita zvládl. Osmatřicátý hráč světového žebříčku nad soupeřem z 68. příčky zvítězil 3:6, 6:2 a 6:0.

Zato nejlepšího tenistu posledních let Federera zná Štěpánek výborně. Hrál s ním již desetkrát, přičemž dvakrát zvítězil, pokaždé na antuce: poprvé hned v úvodním vzájemném duelu v roce 2002 v Gstaadu a naposledy na turnaji Masters v Římě před dvěma lety.

Na tvrdém povrchu, který je i v Basileji, byl ve všech čtyřech případech úspěšnější Švýcar.

Tenisový turnaj mužů v Basileji (tvrdý povrch, dotace 1,755.000 eur):

Dvouhra - 2. kolo:

Štěpánek (ČR) - Giraldo (Kol.) 3:6, 6:2, 6:0,
Nalbandian (Arg.) - Čilič (6-Chorv.) 4:6, 6:4, 6:4,
Gasquet (Fr.) - Kamke (Něm.) 6:4, 7:5,
Troicki (Srb.) - Mathieu (Fr.) bez boje.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Lu Yen-hsun, Tipsarevič (Tchaj-wan/Srb.) - Dlouhý, Štěpánek (ČR) 5:7, 6:4, 10:7.

Dvouhra - 2. kolo: Nalbandian (Arg.) - Čilič (6-Chorv.) 4:6, 6:4, 6:4, Gasquet (Fr.) - Kamke (Něm.) 6:4, 7:5, Troicki (Srb.) - Mathieu (Fr.) bez boje. Čtyřhra - čtvrtfinále: Lu Yen-hsun, Tipsarevič (Tchaj-wan/Srb.) - Dlouhý, Štěpánek (ČR) 5:7, 6:4, 10:7.
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud