5. listopadu 2010 • 16:25

Wilander porazil v exhibici Karla Nováčka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mats Wilander porazil v prvním utkání exhibice Tennis Advantage III, která se letos hraje v Ostravě, Karla Nováčka na jeden set poměrem 6:3. Švéd tak zopakoval svoji výhru z loňského roku, kdy porazil Nováčka na exhibici v Praze.



K druhému utkání na dvorec nastoupí ostravský rodák Ivan Lendl, jeho protějškem bude legendární švédský hráč Björn Borg. Exhibici uzavře čtyřhra ve složení Lendl, Nováček a Borg, Wilander.

"Já jsem byl jistý, zatímco Nováček vypadal nervózně. Bylo pro něj těžké hrát před českým publikem," řekl Wilander v televizi.

V dlouhých výměnách chtěl Nováček jednou využít Jestřábí oko, které ovšem technicky v hale chybělo. A tak ho imitoval na druhé straně Wilander pohybem své ruky a ukázal dobrý míč. Nováček zas svého soka po zkaženém returnu poučoval, že musí hrát středem rakety.

Nováček předal na jednu výměnu raketu sběrači a sám přijal jeho roli. "Bylo to lepší než na kurtu," řekl Nováček. Švéd při pinkání se sběračem imitoval Španěla Rafaela Nadala a když vyhrál, tak udělal na chlapce dlouhý nos. Na moment vzal raketu do ruky rovněž Miloslav Mečíř, ten měl hrát původně s Wilanderem, ale bolí ho koleno.

Před exhibicí navštívili Lendl, Nováček a Slovák Mečíř nejmenší pacienty ve Vítkovické nemocnici. Dětem předali drobné dárky, vymalovávali panáčky a uspořádali autogramiádu.

Wilander se zdraví s Milošem Mečířem.
Wilander se zdraví s Milošem Mečířem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud