5. listopadu 2010 • 20:16

Nadšený Lendl: Exhibice? Bylo to fantastické

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisový zápas Ivana Lendla v rodné Ostravě nadchl. Legendární hráč dnes v exhibici Advantage Tennis porazil Björna Borga a zahrál si i čtyřhru. Nadšené publikum mu tleskalo vestoje a hráč označil akci za fantastickou.



"Moc se mi líbila. Byl jsem tady několikrát bez tenisu, ale teď jsem si i zahrál a diváci byli fantastičtí, aréna taky," řekl Lendl, který předvedl, že tenis nezapomněl a jeho výkon byl parádní. Letos se přitom vrátil na kurty po dlouhé šestnáctileté pauze. "Pocity byly fantastické, jsem zvyklý hrát před velkým publikem a velké zápasy, ale tohle bylo výjimečné. Bylo to fajn, mě se to moc líbilo."

Lendl s Nováčkem odpočívají mezi gamy.Foto Jaroslav Legner (Sport)


V Ostravě odehrál zápas poprvé po třiceti letech. "Doufám, že nebude trvat dalších třicet let, než si tady zase zahraju," dal divákům určitou naději, že jeho vystoupení nebylo poslední. "Nic konkrétního není, ale něco se nám podaří vymyslet," řekl.

Bývalé světové jedničky Lendl a Borg se na kurtu nešetřily. Oba hráli na hranici současných možností. "Nevím, jestli jsme jeli na krev, ale bylo fajn, že jsme hráli naplno. Lidi viděli, jak Björn výborně běhá, dává bekhendy po lajně a je výborný na síti," chválil Lendl.



Čtyřiapadesátiletý Borg byl potěšen úrovní zápasu. "I přes prohru jsem moc spokojen, ukázali jsme divákům hodně skvělých míčů. Užil jsem si to," řekl Švéd. Znovu vyzdvihl, jak je skvělé, že se Lendl k tenisu po 16 letech vrátil a hraje exhibice. "Tenis ho postrádal. Dostává se do formy a myslím, že bude hrát víc a víc a lépe."

Legendy před závěrečnou čtyřhrou.Foto Jaroslav Legner (Sport)


Lendla překvapilo, jak se Borg pohyboval. Vysokou úroveň zápasu očekával. "Ale jsem rád, že se nám to povedlo tady, protože i když máte natrénováno, tak se to vždycky nepovede," řekl Lendl.

V Ostravě možná začala nová série vzájemných zápasů Lendla s Borgem. Za aktivní kariéry stihli jen osm zápasů, teď třeba bude čas na větší porci. "V šatně jsme se domlouvali, že si možná ještě někdy zahrajeme," řekl Lendl. "Určitě to nebyl poslední zápas a myslím, že příští rok si to můžeme několikrát zopakovat," dodal Borg.



S kondicí neměl Borg po dvousetové dvouhře a čtyřhře na jeden set problém. V ruce si na tiskovou konferenci přinesl lahev piva a říkal, že by klidně mohl hrát dál. "Jsem v dobré kondici. S věkem je to horší, ale udržuji se," ujistila někdejší tenisová modla. "Musíme být v kondici, jinak by nešlo hrát. Tenis máme v sobě, ale bez fyzičky by to nebyla zábava pro nás ani pro lidi," řekl Borg.

Z Česka bude Lendl po týdnu odlétal s dobrými pocity. "Budu samozřejmě spokojený, že jsem si užil fajn týden. Budu kňučet, že mě všechno bolí, ale budu se těšit na příště," loučil se Lendl.

Ivan Lendl byl z exhibice nadšený
Ivan Lendl byl z exhibice nadšený

 

 

 

Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud