24. února 2010 • 07:40

Slováci se trápili s Nory. Spasil je Šatan

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovensko se s Norskem v osmifinále trápilo stejně jako český tým s Lotyšskem. Na konci druhé třetiny Norové srovnali na 3:3 pouhou desetinu vteřiny před koncem. Nakonec Slováci vyhráli gólem Šatana a ve čtvrtfinále je čeká Švédsko (6:00). Utkání poznamenal brutální norský faul na Slováka Bartečka.



Slováci měli v úvodní části jasně navrch. Ve druhé minutě Norové stihli při Gáboríkově šanci odvrátit nebezpečí, za tři minuty se Jurčinova střela otřela o tyč. V čase 6:01 fauloval ve středním pásmu Tollefsen loktem do hlavy Bartečka, tomu v pádu spadla mu helma a udeřil se prudce zátylkem o led.

Krev na ledě! Brutální faul na Bartečka »

Bartečkův pád vypadal hrozivě. Když se snažil zvednout hlavu, byla pod ním vidět kaluž krve. po dlouhém ošetření odvezen na nosítkách, ale podle zpráv ze slovenského týmu se nejedná o vážné zranění.

Tenhle obrázek vypadá hrůzostrašně. Bartečkovi tekla krev proudem...
Tenhle obrázek vypadá hrůzostrašně. Bartečkovi tekla krev proudem...

Bartečkovi spoluhráči se z ošklivě vypadající situace otřepali a Tollefsenův trest na pět minut a do konce utkání využili k dvoubrankovému vedení. V osmé minutě dorážel úspěšně po Gáboríkově střele Handzuš, vzápětí se nepodařilo sice ještě zvýšit Pálffymu, ale v 10. minutě už Gáborík tečí Demitrovy střely Grotnese překonal.

Tohle na Švédy nestačí, vědí Slováci >>>

Necelé dvě minuty před první pauzou snížil střelou z pravého kruhu Zuccarello Aasen. Za 46 sekund ale Zedník zakončil kombinaci Pálffyho se Stümpelem a Filcův tým měl opět dvoubrankový náskok.

Zatímco v úvodní části Slováci soupeře přestříleli 21:2, ve druhé třetině se hra vyrovnala a střelecké pokusy byly už jen 13:10. Navíc Norové byli v koncovce daleko efektivnější.

Utkání Slovensko - Norsko jsme sledovali ONLINE »

Při přihrávce Zuccarella Aasena překonal u levé tyče Haláka šťastně bruslí Vikingstad a sudí gól po poradě s videorozhodčím uznali. Opaření Slováci se do šancí nedostávali, naopak v polovině utkání byl blízko gólu Thoresen.

Slovensko pak odolalo při vyloučení Mariána Hossy, jenže v 36. minutě neprošla Gáboríkova přihrávka na volného Pálffyho, Norové se ubránili i při Jakobsenově trestu a téměř se závěrečnou sirénou vyrovnali. Desetinu sekundy před pauzou střelou švihem skóroval Bastiansen, když předtím ještě nevyužil příležitost Röymark.

Překvapení ale Slováci nepřipustili, i když drama trvalo až do posledních sekund. V úvodu závěrečného dějství ještě vyzkoušel Haláka Bastiansen, na druhé straně nezamířil přesně Radivojevič.

V 49. minutě se ale prosadil po přihrávce Višňovského před brankou Šatan a pak předvedl své umění slovenský gólman. Nepřekonali jej Thoresen s Tryggem a v závěrečné power play ani Zuccarello Aasen.

Slovensko - Norsko 4:3 (3:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Handzuš (Gáborík, Marián Hossa), 11. Gáborík (Demitra, Chára), 19. Zedník (Stümpel, Pálffy), 49. Šatan (Višňovský, Zedník) - 19. Zuccarello Aasen (Holös), 28. Vikingstad (Thoresen, Zuccarello Aasen), 40. Bastiansen (Olimb, Thoresen). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Joannette - Losier (oba Kan.), Kiča (Ukr.). Vyloučení: 2:2, navíc Tollefsen (Nor.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 17.583.

Slovensko: Halák - Meszároš, Chára, Višňovský, Štrbák, Jurčina, Sekera - Marián Hossa, Demitra, Marcel Hossa - Pálffy, Stümpel, Gáborík - Zedník, Handzuš, Bartečko - Radivojevič, Šatan, Kopecký - Cibák. Trenér: Ján Filc.
Norsko: Grotnes - Jakobsen, Mats Trygg, Holös, Tollefsen, Lund, Bonsaksen, Kaunismäki - Thoresen, Vikingstad, Zuccarello Aasen - Hansen, Andersen, Röymark - Holtet, Bastiansen, Olimb - Laumann Ylven, K. Forsberg, Spets. Trenér: Roy Johansen.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud