15. února 2010 • 18:34

Sáblíková je jak Usain Bolt, diví se Němci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K čemu jen přirovnat českou rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou? S touhle otázkou si okouzlení novináři německého listu Frankfurter Rundschau poradili po svém: Češku po jejím olympijském triumfu v závodu na 3000 metrů označili za ženskou obdobu sprinterské legendy Usaina Bolta.



Frankfurtský deník na svých webových stránkách připomněl nelehké podmínky, za nichž se svěřenkyně trenéra Petra Nováka musí v Česku připravovat. I to, že v minulosti trénovala se skupinou slavné německé rychlobruslařky Claudie Pechsteinové.

Medailový ceremoniál korunoval Martinu SáblíkovouFoto ČTK/AP

Upozornil také na její, pro rychlobruslení netypickou postavu a techniku.

"Celkově působí dojmem jako ženské vydání jamajského sprintera Usaina Bolta," přirovnal Frankfurter Rundschau českou reprezentantku k současnému králi sprintu.

Šťastná Martina Sáblíková se zlatou medailíFoto Barbora Reichová (Sport)

Ostatní německá média se při hodnocení Sáblíkové omezila na poklony trenérů německých rychlobruslařek. "Sáblíková jela jako z jiné planety. To ukázala už na tréninku. Bylo nám úplně jasné, že bude hodně těžké ji porazit," komentoval její výkon trenér Beckertové Markus Eicher.

"To, co tu Sáblíková v tréninku předváděla, je naprosto šílené," uvedl v televizi ARD další z německých koučů Stephan Gneupel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud