22. února 2010 • 00:46

Pan Neviditelný. Proč Jágr proti Rusku tápal?

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zápase se Slovenskem se psalo: Jágr zářil. Po zápase s Lotyšskem se psalo: Jágr zářil. Po zápase s Ruskem se píše: Jágr nebyl vidět. Co se stalo, že největší české eso ve třetím olympijském duelu úplně vyhaslo? Odpověď je snadná: Rusové se na něj výborně připravili.



Jen jedním okamžikem ze souboje s Ruskem se Jaromír Jágr vryl do paměti. Ve 42. minutě ho ve středu hřiště při troufalé kličce srazil Alexander Ovečkin a Rusové vstřelili z následného brejku vítězný gól.

„Cítím se hrozně. Nebýt mé chyby, měli jsme šanci,“ litoval Jágr po utkání.

Alexander Ovečkin a Jaromír Jágr po utkání.Foto Reuters

Vlastně ještě jednou se zapsal do zápasu. To Jevgenij Malkin potrestal jeho vyloučení, bylo to tím pádem 1:0. Nic víc už však číslo 68 nepředvedlo. Vlasatý útočník se topil v šedivých nezdařených kličkách, v nikam nevedoucích kombinacích.

„Není těžké přijít na to proč. Rusové na něj vymysleli ideální taktiku. Poslali na Jágra hlídače Pavla Dacjuka,“ všiml si kouč Pavel Hynek. „Pod dojmem výtečného výkonu Ovečkina s Malkinem je snadné na Dacjuka zapomenout, ale bylo by to nefér. Jeho pokrytí Jágra patřilo k základům ruského úspěchu.“

Jaromír Jágr (vpravo) před brankovištěm Jevgenije Nabokova.Foto Barbora Reichová SPORT

Dacjuk, jenž v NHL patří Detroitu, nepustil českého veterána k ničemu. Navíc právě na něm se Jágr vyfauloval před prvním ruským gólem. Kdepak – snad jste rodáka z Jekatěrinburgu přehlédli, bez Dacjuka by to ale Rusové měli mnohem těžší.

„I v rámci NHL patří v defenzivní práci k elitě. Na olympiádě jen potvrzuje, jak je platným hokejistou,“ řekl televizní komentátor David Pospíšil.

Teď už to o Dacjukovi ví i Češi. Bohužel.

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud