10. ledna 2012 • 11:30

Bahnité peklo na Dakaru. Desprese vytáhli, on se na ně vykašlal

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tak to byly kruté podmínky i na Rallye Dakar. Místo toho, aby někteří motocyklisté při včerejší osmé etapě závodili, drápali se a vytahovali dlouhé minuty své stroje z bahnitého močálu. Mezi nimi uvízl na trati i Francouz Cyril Despres, který zdržením přišel o průběžné vedení. Stejně tak jako ostatní ale mohl být rád, že svůj stroj dostal na pevnou zem a pod nánosy bahna i zprovoznil.



Závod extrémů si připsal další extrém. Nikoliv počasí, ani drsný pád, ale obyčejnou bahnitou past. Do ní včera v průběhu osmé etapy zapadlo hned několik jezdců a mezi nimi i jeden z favoritů Cyril Despres, který ztratil osm minut jen tím, aby vytáhl své KTM z mazlavé hmoty.

„Mezi tím, co napsali kontroloři trati před dvěma dny do zprávy, a tím, jak bahnité koryto řeky vypadalo nyní, byl diametrální rozdíl. Změny se do road booku vůbec nedostaly a já byl první, kdo do té pasti vletěl,“ zlobil se Despres.

Nebyl sám, do hrůzostrašného terénu postupně zapadli i jeho kolegové Paulo Gonsalves nebo Helder Rodrigues. Do té doby, dokud organizátoři nedali před nebezpečnou zónu objížďku.

VIDEO: Francouz Despres zapadl i s motocyklem do hlubokého bahna

„Nebyla šance tomu nějak uniknout. Očekávám od organizátorů nějaké rozhodnutí. Kdyby to kvůli nám neodklonili, měli by tam 200 vozidel na jedné velké hromadě,“ láteřil Despres.

Ani on se ale zrovna nezachoval v rámci fair play. Poté, co se za pomoci Gonsalvese dostal na pevnou zem a svůj stroj pod nánosy bahna rozchodil, uháněl dohnat ztrátu, aniž by pomohl těm, co tam ještě zůstali.

Aleš Loprais dotáhl osmou etapu do vítězného konce.
Aleš Loprais dotáhl osmou etapu do vítězného konce.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud