Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Baník v slzách. Oblíbený futsalista (†37) se utopil ve Švédsku, rodina pláče

Autor: jab

Český i slovenský futsal smutní. Ve čtvrtek 2. července přinesly webové stránky fcbfutsal.cz tragickou zprávu o úmrtí bývalého hráče Baníku a člena širšího kádru slovenské reprezentace Vladimíra Mudríka, který utonul při plavání v jezeru ve Švédsku. Informaci potvrdil také futsalový svaz. Mudríkovi bylo 37 let.

"Jsou zprávy, které se nám nepíší vůbec snadno. A tato mezi ně bohužel patří. S velkým smutkem vám musíme oznámit, že nás hodně předčasně opustil náš nedávný spoluhráč, bývalý prvoligový futsalista, baníkovský srdcař, ale hlavně skvělý kamarád, Vladimír Mudrík. Jménem celého oddílu bychom touto cestou chtěli vyjádřit upřímnou soustrast rodině a všem blízkým. Vlado, opatruj se tam nahoře! Už teď nám moc chybíš," napsalo vedení futsalové Baníku na svůj web.

Svou kondolenci přidal na stránkách efutsal.cz i svaz. Informaci o utonutí ve švédském jezeru přidal do diskuze na facebooku jeden z fanoušků.

Mudrík se narodil v obci Skalité v slovenském okrese Čadca a začínal s fotbalem. Po odchodu na studia na VŠB Ostrava začal v roce 2003 hrát futsalovou ligu za stejnojmenný tým. V roce 2006 si ho vyhlédl trenér Stanislav Wonka a závěr sezony odehrál Mudrík v dresu ostravské Mikesky, s níž si zahrál ligové finále proti Jistebníku. Dres legendárního jistebnického klubu oblékl o rok později.

Svého času zaujal Mudrík i trenéry slovenské reprezentace, kteří jej vzali na soustředění do Itálie, kde tým odehrál několik přípravných soubojů s italskými kluby. Oficiální start ve slovenské reprezentaci si ale nepřipsal. Zúčastnil se ale Akademického MS v Polsku, kde nastoupil mj. proti Brazílii.

S manželkou měl také hlavní podíl na přípravě charitativní akce, kdy na podzim loňského roku za účasti futsalového Baníku Ostrava v Čadci získali finanční prostředky pro dva nemocné chlapce.

"S nekonečnou bolestí v srdci vám bohužel musíme oznámit, že nás náhle opustil můj milovaný manžel, milující tatínek, bratr a syn Vlado. Termín posledního rozloučení zatím není stanoven. Prosím všechny, kteří Vlada poznali, aby mu věnovali krátkou vzpomínku nebo modlitbu. Je to pro nás všechny moc těžké," napsala na Facebook zničená Mudríkova manželka Petra.

Emotivní vzkaz přidala i Mudríkova sestra Vlasta.

Emotivní vzkaz Vlasty Mudríkové k tragické smrti jejího bratra a oblíbeného futsalisty Vlada. Emotivní vzkaz Vlasty Mudríkové k tragické smrti jejího bratra a oblíbeného futsalisty Vlada.Foto facebook.com

Kromě rodinných příslušníků svou účast vyjádřily i futsalové kluby z Chrudimi nebo Třince.

"Klub FK Chrudim by chtěl vyjádřit upřímnou soustrast celé rodině Vlado Mudrika a všem těm, kteří Vlada znali a hrávali s ním. Vlado, odpočívej v pokoji," napsali na své stránky čtrnásobní mistři ČR.