Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Hvězda amerického fotbalu v Česku Bencalík (†31) nezvládl řízení: Zabil se v autě!

Autor: tad

Strašlivá rána otřásla pražským Žižkovem. Po nárazu do budovy benzinové pumpy tu v sobotu o půl páté ráno vyhasl život Lukáše Bencalíka (†31), hráče a manažera týmu amerického fotbalu Prague Lions.

Loni v červnu byl u historického okamžiku klubu svého srdce, Prague Lions dotáhl po 13 dlouhých letech k vítězství v Czech Bowlu. O rok později jeho příběh skončil tragicky u benzinové pumpy na Novovysočanské ulici.

Podle policie jel Bencalíkův vůz rychlostí 150 až 200 kilometrů v hodině, narazil do sloupu a řidiči už nebylo pomoci a svým zraněním na místě podlehl. Přátelé sportovce na sítích rozjeli spekulace, jestli měl za volantem smůlu, usnul, nebo dokonce pil. „Výsledky pitvy, která ukáže, zda nebyl řidič pod vlivem návykových látek, budou k dispozici zhruba za měsíc,“ nedává jasnou odpověď policejní mluvčí Jan Daněk. 

Bencalík pro americký fotbal v České republice udělal mamutí práci. Za své Prague Lions hrál, svůj tým vedl i coby generální manažer. Na letošní ročník, jehož start zdržel koronavirus, se moc těšil. „Na tuhle sezonu přichází nejsilnější a nejpřipravenější Lukáš Bencalík, co kdy u Lions byl,“ vyhlašoval na jaře.

Svá slova už rodák z Příboru bohužel nenaplní. „Lukáš byl snílek, jeho energie, vynalézavost a pozitivní osobnost mi budou hluboce chybět,“ slzí trenér Lions Zach Harrod. „Děkujeme za vše, co jsi udělal pro Lions. Budeme se snažit naplnit tvé sny,“ rozloučil se s Bencalíkem klub.

Generální manažer klubu amerického fotbalu Prague Lions Lukáš Bencalík zahynul při tragické nehodě v Praze
Generální manažer klubu amerického fotbalu Prague Lions Lukáš Bencalík zahynul při tragické nehodě v Praze