Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drulák nad Peltovou pokutou mávl rukou: Ty prachy patří mně!

Autor: Tomáš Koníček

Chovali se jako urvaní ze řetězu a budou za to pykat. Čeští fotbalisté musí za vulgární oslavy postupu na EURO zaplatit fotbalové asociaci pokutu dva miliony korun. Internacionál Radek Drulák, jehož veřejně sprostě uráželi pokřikem »Drulák nemá č***ka«, nad tím jen mávl rukou. „Kam ty peníze půjdou? Svazu? Oni mu snad něco udělali?“ ptá se někdejší reprezentant, jenž současné hráče a trenéra Michala Bílka v průběhu kvalifikace kritizoval. „Vlk se nažral a koza zůstala celá,“ míní fotbalista.

Foto 

Nový šéf asociace Miroslav Pelta před svým čtvrtečním zvolením prohlásil, že by dal hráčům amnestii. Pak ale přitvrdil.

Na včerejšek si pozval manažera nároďáku Vladimíra Šmicera na kobereček. „Vadily mi jeho výroky do novin, byl jsem z nich úplně nepříčetný. Zvažoval jsem i odvolání. Musel jsem ukázat, že takhle ne!“ vysvětloval Pelta.

Drulák Peltovu reakci chápe, nicméně výhrady má. „Jako nový šéf něco udělat musel.“ Jenže… „Kdyby to udělali jinak. Kdyby Míra Pelta přišel a řekl: Druline, dělali jsme spolu fotbal hodně let, oni tě urazili, my jako svaz se ti omlouváme a tady máš odškodný, neplivej na nás a buď s náma v dobrým. To bych ještě pochopil. Ale je to jedno, ať si to udělají, jak chtějí,“ říká držitel stříbrné medaile z EURO v roce 1996.

Kapitán mužstva Tomáš Rosický se za chování reprezentace omluvil v neděli. Osobní omluvu Drulák prý nečeká. Šmicer i Pelta totiž slíbili, že se mu ozvou.

„Ještě se neozvali (pozn.: rozhovor vzniknul v pondělí v 15 hodin, Šmicer Drulákovi zavolal v úterý okolo desáté dopoledne, více  čtěte zde »). A já s tím ani nepočítám. Stejně to nebudou omluvy od srdce,“ kroutí hlavou Drulák.

Celý exces si prý bude pamatovat dlouho. „Na EURO se budu koukat a budu držet palce. Každého hráče ale budu mít před očima, jak si na letišti zpívá,“ tvrdí Drulák.

Manažer Šmicer podle svých slov nemohl zabránit skandálu. „Byla to euforie. Navíc když zpívali, byl jsem na odbavení.

Určitě mě to ale mrzí. Já už toho vyhrál hodně, ale nikdy jsem takhle neslavil,“ tvrdí Šmicer. „Že tomu nemohl zabránit? Tak to tam nemá žádné slovo,“ mávl rukou Drulák.