21. listopadu 2011 • 12:48

Drulákovi zavolám a omluvím se, vzkázal omilostněný Šmicer

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
24
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě o víkendu byla padesátiprocentní možnost, že ve funkci manažera české reprezentace skončí. Poté, co Vladimír Šmicer vysvětlil výkonnému výbor FAČR události po utkání v Černé Hoře, byl nakonec omilostněn a u národního týmu zůstane. "Byla to chyba, to si všichni uvědomujeme," řekl Šmicer novinářům.



Jaká byla reakce výkonného výboru?
"Výkonný výbor si mě vyslechl, u dalšího jednání už jsem nebyl. (vedení FAČR nakonec udělilo týmu dvoumilionovou pokutu, Šmicer u týmu zůstane, pozn. redakce). Řekl jsem jasně, co se stalo. Zavládla euforie. To, že kluci skandovali vulgární pokřiky vůči Radkovi Drulákovi, byla samozřejmě chyba. To jsme odsoudili hned druhý den po příletu. Stejně jako roztržené obleky."

Omluvil se i kapitán reprezentace Tomáš Rosický, to asi kvitujete...
"Samozřejmě i hráči si uvědomují, že udělali chybu. Euforie z postupu a emoce zvítězily nad rozumem. Samozřejmě víme, že vulgární věci na veřejnost nepatří a byla to chyba."

Ptal se vás výbor, jestli se těm vulgaritám dalo zabránit?
"V tu chvíli se tomu dalo těžko zabránit, nečekal jsem to. Ti kluci opilí nebyli, byla tam jen euforie z postupu. Nečekal jsem, že by k něčemu takovému mohlo dojít. Pak začaly natáčet kamery, blikat foťáky a už to bylo."

Nebál jste se o svou pozici?
"Jestli jsem se bál... Jsem rád, že se postoupilo na mistrovství Evropy. Jsem pyšný na to, co jsme zvládli. Nebylo to jednoduché, nedařilo se nám. Pořád se hledala sestava, nakonec zápas s Černou Horou byl bezvadný. Čech, Rosický, Plašil to zvládli a mladí jako Jiráček se k nim přidali. Za celou kvalifikaci jsem rád, že jsme to zvládli. Bohužel to kazí tahle epizoda s Radkem Drulákem. Nesouhlaím s tím, já jsem vyhrál hodně titulů, ale nikdy jsem je takhle neslavil. Tohle je holt jiná generace. Udělám všechno proto, aby se to neopakovalo. To je jasné."

Omluvíte se Radku Drulákovi?
"Ještě jsem s ním o tom nemluvil, ale plánuju, že mu zavolám a že se mu za tým omluvím. Aby se takhle slavil postup na veřejnosti, to se nesluší."

Jste rád, že nepodá žalobu?
"Určitě jsem radši, že se tahle kauza nebude protahovat a že je to za námi. Vulgární věci na veřejnost nepatří a všichni si to uvědomujeme."

Vstoupit do diskuse
24

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud