Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neumannová otevřeně o milenci: Láska ovlivňovala můj život dlouho

Autor: iSport.cz, pta

Jako šéfka organizačního výboru vedla lyžařské mistrovství světa v Liberci, po kterém zbyl nenávratný stomilionový dluh. Poškodila si tím nenávratně reputaci olympijské šampionky. A za vším stál Josef Jindra… Kateřina Neumannová odmítá, že by se od svého tehdejšího manažera, partnera a otce její dcery v jedné osobě nechala prostě „zblbnout“.

"Jsem konzervativní člověk, ale nebudeme si tu lhát, že nebýt mého tehdejšího partnera, k mistrovství světa v Liberci bych se asi nedostala. Nebudu na něj ale své rozhodnutí svádět. Mohla jsem říct ne,“ uvedla bývalá úspěšná běžkyně na lyžích v rozhovoru pro Mf Dnes. „Měli jsme se rádi, se zamilováním bych to nespojovala. Nebyli jsme pobláznění, ale relativně věcní.“

Alespoň v jednom se prý už matka devítileté Lucie poučila. Do budoucna už žádné míchání soukromých a profesních záležitostí. „Láska ovlivňovala můj život dlouho. Dneska – a myslím tím především ve spojení s pracovními aktivitami – ale určitě ne a už to tak nikdy nechci.“ S Jindrou se již rozešla, oficiálně je čerstvá čtyřicátnice nezadaná.

V některých věcech však Neumannová názory postupem času nemění. Navzdory obří ztrátě o šampionátu tvrdí, že byl mezinárodně úspěšný a vznikly díky němu dva areály využívané dodnes.

A co dluhy? „Nechyběly proto, že by je někdo vzal, ale protože náklady neplánovaně vzrostly a nenaplnily se plánované příjmy. Neříkám, že je to málo, ale jen aby bylo jasno. Aby se nemíchala jablka a hrušky.“ Neumannové totiž nejvíc vadí, že jsou ji připisovány i dluhy, které po šampionátu zůstaly liberecké radnici.

Také si musela zvyknout, že její mediální obraz už nikdy nebude zrovna pozitivní. „V lepším případě jsem byla hloupá a neschopná, v tom horším jsem kradla.“ Nyní ale Neumannová podle vlastních slov zase zažívá příznivé období. „Jsem v největší pohodě za posledních pět let.“