Martin Hašek
11. ledna 2013 • 04:59

Hroší kůže Neumannové! Zadlužila Liberec, teď se tam vrací komentovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká televize během víkendových závodů Světového poháru v Liberci zase využije Kateřinu Neumannovou jako spolukomentátorku. Neumannová si přitom ve městě neudělala dobrou reklamu při své manažerském působení při přípravách světového šampionátu 2009. Navíc už její podobné televizní angažmá před dvěma lety vzbudilo v Liberci vlnu nevole.



 Jestli si o víkendu zapnete televizní přenos z lyžařských závodů Světového poháru v Liberci, poslechnete si hlas olympijské vítězky Kateřiny Neumannové.

Přesto, že se město stále vzpamatovává z finančních následků hospodaření lyžařského MS před čtyřmi lety, kterému bývalá lyžařská reprezentantka šéfovala.


„Vím, že Katka komentuje,“ potvrdil Sportu Jiří Ponikelský, šéf programu ČT Sport, který bude víkendové závody vysílat.

„Já k tomu přistupuju tak, že je to olympijská vítězka, ženská, která dokázala nejvíc. Dokud nepadne zásadní rozhodnutí soudu, tak se na ni koukám jako na olympijskou vítězku.“

Kateřina Neumannová ukazuje na svoje nové království, SkiPark ve Velké ChuchliFoto ČTK

Soudní spory ještě stále nejsou uzavřeny. Skupina osmnácti věřitelů v současnosti žaluje lyžařský svaz a město Liberec o 38 milionů korun.

„Způsobuje to jednoznačné otazníky,“ reagoval na angažmá Neumannové v České televizi během libereckých závodů zástupce věřitelů Vojtěch Hlaváček.

„V pořádku to určitě není. Je to typické, co se v Čechách může dít. Na druhou stranu, ona lyžování a komentování rozumí mnohem víc, než řízení šampionátu.“

Neumannová komentovala závody SP v Liberci už před dvěma lety a i tehdy to vzbuzovalo negativní reakce. Zvlášť proto, že tehdy šlo o první akci v libereckých areálech od MS.

Kateřina Neumannová se nových výzev nebojíFoto Barbora Reichová Sport

„Kdybych měla říct politickou odpověď, nejsem z toho úplně nadšená,“ říká náměstkyně libereckého hejtmana Zuzana Kocumová, bývalá lyžařská reprezentantka.

„Bylo to ukradené mistrovství. Byli sem nenominovaní lidé, kteří s Libercem neměli nic společného. Kateřina Neumannová neměla žádnou manažerskou zkušenost, přivedla svoje lidi, kteří realizovali zakázky a zůstaly obrovské dluhy. Obraz mistrovství světa poškodila.“


Právě Kocumová přitom působila v České televizi jako spolukomentátorka běžeckého lyžování před Neumannovou. To už však několik let neplatí.

„Nulová komunikace,“ popsala současné vztahy s Českou televizí Kocumová. „Je tam Kateřina Neumannová. Já jsem naposledy spolukomentovala ze studia v roce 2010 olympiádu ve Vancouveru.“

Kateřina Neumannová má co vysvětlovatFoto Barbora Reichová Sport

Česká televize hodlá Neumannovou využít i během mistrovství světa v klasickém lyžování ve Val di Fiemme. Neumannová je totiž vyslankyní italského kraje Trentino a bude připravovat reportáže přímo z místa.

„Bude s námi spolupracovat i na mistrovství světa. Je tváří kraje Trentino a rádi bychom připravovali i pořady ze zákulisí,“ řekl Ponikelský.

Světové pohár v Liberci na ČT Sport
SOBOTA

14.00 Sprint jednotlivců klasicky

NEDĚLE

14.15 Sprint družstev bruslením

 

V roce 2006 porazila Kateřina Neumannová druhého Jaromíra Jágra a třetího běžce na lyžích Lukáše Bauera
V roce 2006 porazila Kateřina Neumannová druhého Jaromíra Jágra a třetího běžce na lyžích Lukáše Bauera

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud